Battalgazi'de Temmuz Ayi Meclis Toplantisi Yapildi

Battalgazi Belediye Meclisi, Temmuz ayi olagan toplantisi tamamlandi. Battalgazi Belediye Baskan Vekili Zafer Kirçuval baskanliginda yapilan toplantida, Haniminçiftligi, Bahçebasi (Orduzu) ve Hatunsuyu Mahallelerinin sinirlari yeniden düzenlenerek, 3 yeni mahalle kurulmasina karar verildi.

Battalgazi'de Temmuz Ayi Meclis Toplantisi Yapildi
Battalgazi Belediye Meclisi, Temmuz ayi olagan toplantisi Battalgazi Belediye Baskan Vekili Zafer Kirçuval’in baskanliginda gerçeklestirdi. Battalgazi Belediye Meclis Salonu’nda yoklama, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan toplantida, ilk olarak Haziran ayi Olagan toplantinin karar özeti oy birligiyle kabul edildi. Toplam 10 gündem maddesinin görüsüldügü meclis toplantisinda, imar plan degisikligi ile ilgili bazi maddeler kabul edilerek karara baglanirken, bazi maddelerinde ertelenmesine veya ilgili komisyona havale edilmesine karar verildi.

Battalgazi’de 3 yeni mahalle kuruldu

Battalgazi Belediye Meclisi, Temmuz ayi Olagan toplantisinda Haniminçiftligi Mahallesi, Bahçebasi (Orduzu) ve Hatunsuyu Mahallelerinin sinirlari yeniden düzenlendi.

Toplantida Haniminçiftligi Mahallesi, Bahçebasi (Orduzu) Mahallesi ile Hatunsuyu Mahallelerinin bölünerek yeni Mahallelerin kurulmasina dair yapilan Imar komisyonu raporu görüsüldü. Haniminçiftligi Mahallesi sinirlari içerisinde Kültür Mahallesi, Bahçebasi Mahallesi sinirlari içerisinde Arslantepe Mahallesi ve Hatunsuyu Mahallesi sinirlari içerisinde Kiraç Mahallesi’nin olusturulmasi, oy çoklugu ile kabul edildi.

Hatunsuyu’nda 52 sokaga isimleri verildi

Gündem maddeleri arasinda yer alan ve Hatunsuyu Mahallesi sinirlari içerisindeki isimsiz ve yeni açilmis 52 sokaga da isimleri verildi.

Toplantida; Güvenler, Babacanlar, Karadenizler, Vurmaz, Demirhanlar, Akagündüz, Karcilar, Tasliark, Ziyabey Düzü, Tortum, Karaçali, Istanbulluogullari, Karayel, Çitlembik, Eskipazar, Güdül, Yeniçeri, Dag, Püsküllü, Güverciler, Dumanli, Çöl, Nazli, Evliya, Kanarya, Kafkas, Durusu, Dogu, Bati, Okçular, Diyar, Inci, Kimya, Köseli, Çetin, Postaci, Köprübasi, Akdam, Ülkü, Kemer, Çiftçi, Tarim, Atmaca, Mevsim, Sönmez, Çagdas, Küpeli, Yeni, Alagöz, Yokus, Kavaklik ve Kaman sokak isimleri verildi.

Sokak isimleri ile ilgili madde mecliste oy birligi ile kabul edildi.

Toplantinin son gündem maddesinde ise Battalgazi Belediyesi hizmetlerinde kullanilmak üzere iki adet yol süpürme hizmet aracinin alimi da oy birligi kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Agustos ayi Olagan toplantisi ise 3 Agustos Çarsamba günü saat: 15.00’de Battalgazi Belediye Meclis Salonu’nda gerçeklestirecek.
Kaynak: İHA