Av Sezonu Bitse De Tezgahlar Baliksiz Kalmiyor

15 Nisan itibariyle baslayan av yasagina ragmen, küçük tekneler ile avlanan baliklar tezgahtaki yerlerini almaya devam ediyor.

Av Sezonu Bitse De Tezgahlar Baliksiz Kalmiyor
Av yasaginin gelmesiyle birlikte balik tezgahlardaki doluluk orani da azaldi. Küçük tekneler ile avlanan baliklar hala daha tezgahlarda alicisini bekliyor. Taze hamsi 70, kefal 40, sardalya 95, istavrit 80, ispari 55, uskumru 90 , mezgit 80, tekir 120, barbun 160, karagöz 90, olta levrek 225, olta çupra 70, levrek 75 TL’den alici buluyor.

Pazarda istavrit, hamsi, mezgit, tekir, çinekop, çupra, levrek, olta levrek, sardalya, kefal, ispari, kaya levrek gibi birçok tür baligin oldugunu belirten esnaf Ahmet Islamoglu, itlik baligi olarak da karadeniz somon ve küçük çupralarin yer aldigini, diger baliklarin ise Marmara ve Karadeniz’den geldigini belirtti.

1 Eylülde tekrar sezonun açilacagini ifade eden Islamoglu, "Televizyonda, ’balik sezonu kapandi’ dendi mi insanlar ayaklarini çekiyor, fazla yogunlugumuz yok. Nisan’in 15’inde kapandi sezon. Eylül’ün 1’inde açilacak. Bu aradaki zamanda yasak olan trol baliklari ve büyük kayiklari, yavrulama dönemi oldugu için dibten tarama yasak, oltayla balik tutmak serbest, balik var, geliyor tezgahimizi her sekilde balik dolduruyoruz. Müsteriye her türlü baligi sunuyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA