Anasinifi, Ilkokul Ve Ortaokula Baslayacak Ögrencilerin Kayitlari, Adrese Dayali Olarak Yapildi

Milli Egitim Bakanliginca 2022-2023 egitim ögretim yilinda anasinifi, ilkokul ve ortaokula baslayacak ögrencilerin kayitlari, adrese dayali olarak yapildi.

Anasinifi, Ilkokul Ve Ortaokula Baslayacak Ögrencilerin Kayitlari, Adrese Dayali Olarak Yapildi
2022-2023 egitim ögretim yilinda anasinifi, ilkokul birinci sinif ve ortaokul besinci sinifa baslayacak ögrencilerin okul kayitlari, MERNIS adres bilgileri esas alinarak herhangi bir basvuru olmaksizin e-Okul sisteminden tamamlandi. Bu çerçevede bakanlik tarafindan 4 milyon 183 bin 620 ögrencinin e-Kayit islemi gerçeklestirildi.

Ilkokul birinci sinif kayitlari, herhangi bir basvuru olmaksizin MERNIS adres bilgileri uyarinca gerçeklestirildi.

5. sinifa yerlestirilen ögrenciler için velilere "ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel ortaokul" tercih hakki sunuldu. Ortaokul tercihi yapan ögrenciler, adreslerine uygun okullara yerlestirildi. e-Kayit sonuç ekranlarinda imam hatip ortaokulu ve özel okula kayit olmak isteyen velilerin istedikleri okullara basvurmalarina yönelik bilgi verildi.

Veliler, "e-Okul.meb.gov.tr" ile e-Devlet Kapisi sisteminden Ilkögretim Okullari Adrese Göre Kayit Okulu Sorgulama (e-Kayit) hizmet basligindan çocuklarinin yerlestirildigi okulu ögrenebilecekler.

2022-2023 egitim ögretim yili, 12 Eylül Pazartesi günü baslayacak.
Kaynak: İHA