Akdeniz Belediye Meclisi'nde 'PKK' Gerginligi

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi’nde Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi ile ’kardes belediyecilik’ protokolü imzalanmasiyla ilgili teklifin görüsülmesi sirasinda ’PKK’ gerginligi yasandi. Belediye Baskani Mustafa Gültak’in, ‘PKK terör örgütü müdür’ oylamasina CHP’li bazi meclis üyeleri sessiz kalirken, HDP’li meclis üyesi Ali Tanriverdi’nin, Cumhur Ittifaki mensubu Kürt kökenli meclis üyelerine dönerek, ‘Yaziklar olsun sizin gibi Kürtlere’ ifadeleri gerginlige neden oldu.

Akdeniz Belediye Meclisi'nde 'PKK' Gerginligi
Akdeniz Belediye Meclisi’nin Temmuz ayi birinci oturumunda, Akdeniz Belediyesi ile Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi arasinda ‘kardes belediyecilik’ anlasmasi amaciyla protokol hazirlanmasi ve sözlesmeler imzalanmasi için Baskan Gültak’a tam yetki verilmesiyle ilgili gündem maddesi görüsüldü. Haziran ayinda muhalefet meclis üyeleri tarafindan Diyarbakir Büyüksehir Belediyesine kayyum atanmasi gerekçe gösterilerek oy çoklugu ile reddedilen teklif, ayni gerekçelerle yine reddedildi.

Teklifin görüsülmesi sirasinda konusan Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyetinden, birlik beraberlikten ve Misaki Milli sinirlarindan büyük olmadigini söyledi.

Muhalefet meclis üyelerinin ’ret’ kararina tepki gösteren Gültak, “Kimse ülkemizden büyük degildir. Bayragimiza, askerimize, polisimize karsi çikan kim olursa olsun karsisinda duracagiz. Simdi soruyorum sizlere PKK terör örgütü müdür, degil midir? Hadi oylama yapalim. PKK terör örgütüdür diyenler el kaldirsin” dedi.

Gültak’in yaptigi oylamada Cumhur Ittifaki üyesi meclis üyeleri ve bagimsiz meclis üyeleri el kaldirirken, CHP’li bazi üyeler ile HDP’li meclis üyeleri el kaldirmadi.

Gerginlik yasandi

Bu sirada HDP’li meclis üyesi Ali Tanriverdi, Cumhur Ittifaki mensubu Kürt kökenli meclis üyelerine dönerek, "Yaziklar olsun sizin gibi Kürtlere" ifadelerini kullaninca mecliste tartisma çikti. Yasanan gerginlik sirasinda bazi meclis üyeleri birbirinin üzerine yürüdü. Tanriverdi daha sonra mecliste söyledigi sözünü geri aldi.

Yasanan tartismanin ardindan, "Tüm dünyanin, NATO’nun terör örgütü dedigine siz demiyorsunuz" diyen Baskan Gültak, oturuma 5 dakika ara verdi.
Kaynak: İHA