45 Bin Kisinin Katilim Sagladigi 'Tatvan Dogu Anadolu Fuari' Sona Erdi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 54’üncüsü düzenlenen "Dogu Anadolu Kültür ve Sanat Festivali" sona erdi.

45 Bin Kisinin Katilim Sagladigi 'Tatvan Dogu Anadolu Fuari' Sona Erdi


COVID-19 salgini nedeniyle 2020 ve 2021 yillarinda düzenlenemeyen Tatvan Dogu Anadolu Kültür ve Sanat Festivali bu yil yapilan birçok etkinlik ile baslamisti.

Tatvan Belediyesi tarafindan 3 gün boyunca süren festivalde, kortej yürüyüsü, geleneksel halk oyunlari yarismasi, maraton kosusu, kort tenisi, masa tenisi, yüzme, satranç, yagli direk, çocuk etkinlikleri, sihirbaz gösterileri ve birbirinden eglenceli konserler yapildi. Tatvan Sahili Etkinlik alaninda düzenlenen fuara 3 gün boyunca yaklasik 45 bin vatandas katildi.

Fuarin finalinde ise Karadeniz müziginin sevilen sanatçisi Öykü Gürman sahne aldi. Etkinlik alanina sigmayan vatandaslar birbirinden güzel sarkilari dinlemek için Van Gölü sahil kenarina kadar tasti. Konserde sarkilara sik sik eslik eden vatandaslar doyasiya eglenirken 3 gün boyunca unutulmaz anlar yasadi.

Konserde konusan Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, yogun katilim ile fuarin sona erdigini fakat 10 Haziran tarihinde yeniden konserlerin devam edecegini söyleyerek tüm halka tesekkür etti.

Ardindan Geylani, Öykü Gürman’a çiçek vererek hediye takdim etti. Konser havai fisek gösterileri ile sona erdi.

Konsere, Bitlis Vali Yardimcilari Izzet Cem Eser ile Furkan Seyman, Tatvan Kaymakami Tekin Erdemir ile esi Havva Erdemir, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslari ve binlerce vatandas katildi.

Kaynak: İHA