Usta, Randevu Sisteminde Yasanan Sikintilara Açiklik Getirdi

Trabzon Il Saglik Müdürü Hakan Usta, son dönemlerde hastanelerden doktor randevusu ile ilgili sistemden yapilan basvurularda yasanan sikintilarla ilgili açiklamada bulunarak, “Vatandaslarimiz sistem üzerinden randevu alamadigi takdirde sabahleyin hastanelere gelerek ilgili hekimden yüzde 80-85 oraninda muayene olabilme ihtimalleri var” dedi.

Usta, Randevu Sisteminde Yasanan Sikintilara Açiklik Getirdi
Özellikle Kovid döneminde iki yillik süreçte randevu harici hasta alinmadigini hatirlatan Usta, “Randevu sistemimiz 2010’li yillarda baslayip devam eden bir sistem. Bizce çok medeni bir sistem. Özellikle kovid döneminde iki yillik süreçte randevu harici hasta alinmadigi noktasindan sonra tekrar randevu harici hastalar da gelebilir, dedigimiz durumda insanlarimizin adaptasyonunda sorunlar yasadik. Daha önceden hiç randevu almadan ki; sistem varken yüzde 10 -15 kullanilan bir sistemden bahsediyoruz randevu almadan gelen insanlarimiz simdi randevu almadan gelmeme dürtüsüne büründü” dedi.

Sistem üzerinden randevu alamayanlarin sabahleyin hastaneye gelerek ilgili hekime yüzde 85 muayene olma ihtimali bulundugunu kaydeden Usta, “Biz sunu diyoruz; randevu sistemimiz bir hekime günlük maksimum 40 hasta açabiliyor, 10 dakikada bir hizmet verebilme amaciyla. Onun disinda hekimlerimizin birçogu randevu sisteminden sonra da ayaktan gelen diger hastalara da bakabilme durumunda oluyorlar özveride bulunuyorlar. Dolayisiyla bizim insanimizin randevu alamadigi takdirde yine sabahleyin gelip ilgili hekimden muayene olma talebiyle birlikte yüzde 80-85 oraninda muayene olma ihtimalleri var. Yine de hasta acil sikintili bir durumsa idarecilerimizden destek alarak sorununu giderebilme imkânina sahip. Dolayisiyla randevu sisteminin insanlarin yüzde 60-70’ne rahat muayene etme imkânini verdigini unutmamak gerekiyor” diye konustu.

MHRS randevu sisteminin oldukça memnuniyet verici oldugunu ifade eden Usta, “Aslinda randevu sistemi haricinde gelmelerde de öncelikle insanlarin aile hekimlerine gidip aile hekiminden kontrollerini olup gerekiyorsa uzmana gitme yoluna gitseler birçok sorun kendiliginden çözülecektir. MHRS sistemi randevu sistemi oldukça memnuniyet verici ve insanlarimizin yüzde 60’ini 70’ni medeni bir sekilde muayene ettirebilme imkânini bize veriyor. Dolayisiyla desteklenmesi gerekiyor. Vatandasimiz randevuda sira bulamiyorsa ilgili hastanelerimize giderek hekimlerimizden ya da idarecilerimizden destek alabilirler. Daha önceden hiç kullanmadigi bir sistemi su an yüzde 95 yüzde 100 oraninda kullaniyor insanimiz. Bu da aslinda bizim iyi yönümüz rahat yönümüz avantajli yönümüz. Buna da saygi duymamiz gerekiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA