Örtü Yangininda Ari Kovanlari Ve Agaçlar Küle Döndü

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde meydana gelen örtü yangininda alevlerin metrelerce yükseldigi agaçlar ile bir aricinin 7 kovani küle döndü.

Örtü Yangininda Ari Kovanlari Ve Agaçlar Küle Döndü


Yangin Merkezefendi ilçesine bagli Karahasanli Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; içinde ari kovanlarinin bulundugu alanda henüz belirlenemeyen nedenden dolayi örtü yangini meydana geldi. Alev ve dumanlari fark eden arici Mehmet Saygin, ihbarda bulunduktan sonra kovanlarini kurtarmak için canla basla mücadele etti. Bu sirada elleri ve ayaklari yanan Saygin, ne yapsa da kovanlarini alevlerin arasindan çikaramadi. Alanda büyüyen alevler agaçlara da siçrarken, rüzgarin etkisiyle yangin hizla büyüdü. Ihbar üzerine bölgeye giden ekipler alevlere hizla müdahale ederek kontrol altina almaya çalisti. Uzun ugraslar sonucu metrelerce yükselen alevler kontrol altina alindi. Sogutma çalismalarinin devam ettigi alana Olay Yeri Inceleme ekipleri sevk edildi. Alevlerin bulundugu alandan numune alan ekipler, yanginin çikis sebebini arastiriyor.

“Kovanlarimi kurtaramadim, ellerim ve ayaklarim yandi”

7 kocani küle sönen arici Mehmet Saygin, “Ben geldigimde yangin baslamisti. Ari kovanlarim vardi kurtarmaya çalistim. Rüzgarin etkisiyle aniz yangini birden büyüde ve arilarimi kurtaramadim. 7 kovan arim telef oldu. Kovanlarimi kurtarmaya çalisiyordum ama olmadi. Ellerim ve ayaklarim yandi” dedi.

Kaynak: İHA