Kaymakam Ve Belediye Baskani Bugday Hasadi Yapti

MUS – Mus’un Malazgirt Kaymakami Yigit Yasar Demirer ve Belediye Baskani Cengiz Altin, Karaali köyünde bugday hasadi yapti.

Kaymakam Ve Belediye Baskani Bugday Hasadi Yapti
Kaymakam Yigit Yasar Demirer, Belediye Baskani Cengiz Altin ve Ziraat Odasi Baskani Tahsin Kiliç, Karaali köyü Bekirhan mezrasinda yapilan bugday hasadina katilarak, biçerdöverle bugday hasadi yapti. Kaymakam Demirer ve Baskan Altin, Ziraat Odasi Baskani Tahsin Kiliç ve Tarim ve Orman Müdürü Erdem Tassöken’den Malazgirt Ovasi’nda yapilan arpa ve bugday hasadi hakkinda bilgi aldi.

Ziyaret sirasinda biçerdöver direksiyonuna da geçen Kaymakam Demirer, Belediye Baskani Altin ve Oda Baskani Kiliç, hasat yapti.

Biçerdöver direksiyonuna geçip bugday hasadi yapan Kaymakam Demirer, “Bu sene çok sükür bugday hasadimiz basladi.

Kis boyu ve bahar aylarimizda güzel yagislar oldu. Rekolte de iyi gözüküyor. Çiftçilerimiz hallerinden memnun. Cumhurbaskanimizin açikladigi fiyatlar çiftçilerimizi memnun etti. Malazgirt ilçemiz bugday ve arpa ekiminde ön planda. Çiftçilik ön planda. Insallah ilçemiz basta olmak üzere tüm Türkiye’de bol ve bereketli bir hasat yili olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Malazgirt Ovasi’nin bereketli topraklari oldugunun altini çizen Belediye Baskani Altin, “Insallah çiftçilerimiz hasat dönemini en verimli sekilde geçirir ve sofralarimiza tarlalardan bereket yagdirirlar. Ben kendimde bir çiftçiyim. O yüzden çiftçinin halinden çok iyi anlarim. Çok sükür bu yil arpa ve bugdayda güzel bir verim aldik. Insallah seker pancarimizda da çok güzel bir verim aliriz” dedi.

Kaynak: İHA