Fizyoterapi Merkezi Fizibilitesinde Islem Tamam

SUBÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Arastirma Merkezi proje kapanis toplantisi paydaslarin katilimiyla gerçeklestirildi.

Fizyoterapi Merkezi Fizibilitesinde Islem Tamam
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Dogu Marmara Kalkinma Ajansi (MARKA) is birliginde kurulmasi planlanan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin fizibilite raporuna iliskin proje kapanis toplantisi Sapanca’da gerçeklestirildi.

Toplantiya SUBÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Fuat Boz ve Prof. Dr. Naci Çaglar, SUBÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Oguzhan Bahadir Demir, MARKA ve Akyazi Belediyesi yetkilileri ile akademisyenler ve paydaslar katildi.

Proje ekibinden Dr. Hayri Tanriverdi yaptigi sunumda; projenin içerigi, Sakarya ve bölgesel kalkinma için önemi, uygulama örnekleri, fizibilitenin amaci, tesisin yeri ve ekipmanlari, personel istihdami ve projenin maliyeti gibi bilgileri katilimcilarla paylasti.

SUBÜ’nün kurulduktan sonra önemli misyonlar edindigini aktaran Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Fuat Boz, “Bu misyonlardan bir tanesi de Akyazi’yi saglik alaninda yetkin hale getirmekti. Buna yönelik olarak da Akyazi Meslek Yüksekokulu’nu Saglik Bilimleri Fakültesi ve Akyazi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na dönüstürdük. Daha sonra bu isin ARGE boyutunu da isin içine katarak Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Arastirma ve Uygulama Merkezini kurduk. Bu merkezimizin kendi yaptigi ARGE imkânlarini uygulamaya dönüstürebilmesi için, Akyazi’da uygulama alanlari olusturmak ve halka hizmet vermek adina ne yapabilirizi düsünürken merkezimizin müdürü Oguzhan hocamiz böyle bir proje hazirladi ve MARKA’ya sunuldu. MARKA’ya da böyle bir projeyi kabul ettikleri için tesekkür ediyoruz. Bizim amacimiz buradaki çikan fizibilite raporu sonucunda projeyi devam ettirmek. Destegimizi de sonuna kadar vermeye haziriz. Önemli olan bunu hayata geçirmek. Biz suna inaniyoruz ki; gerçekten Akyazi bu is için biçilmis kaftan. Iklimiyle, dogasiyla ve kaplicalariyla tamamen bu is için uygun bir yer. Bu projenin çiktigimiz yolda iyi bir basamak olacagini düsünüyorum. Umarim bölgemiz ve ülkemiz için faydali olur. Projenin devaminin gelmesini, yatirimlarla hayata geçmesini arzu ediyoruz. Projenin hayirli olmasini diliyor, emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Fizyoterapinin bireylerin yasamlari boyunca maksimum hareket kabiliyetlerini gelistirmek, korumak ve sürdürmek amaciyla ugrasan bir bilim dali oldugunu vurgulayan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Oguzhan Bahadir Demir, “Proje, uygulama alaninda ögrencilerimize imkân saglarken, halkimiza da bir faydamiz dokunsun istedik. Merkezimizin de bu anlamda gelistirilebilir bir potansiyeli var. Böyle bir merkezin olmasi bize ayrica bir katma deger saglayacaktir. Merkezimiz hem ögrencilerimize staj imkâni saglayacak hem de Akyazi ve Sakarya bölgesinde halkimiza hizmet sunacak. Bu projeyle bir baslangiç yaptik, umariz ki devami da gelir. MARKA ve katilimcilara çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA