Japonya'da Maymunlar 58 Kisiye Daha Saldirdi

Japonya’nin Yamaguchi eyaletinde geçtigimiz pazartesi 8 kisiye saldiran maymunlarin, 58 kisiye daha saldirarak yaraladigi açiklandi. Yetkililer maymunlarin genelde çocuk ve yaslilara saldirdigini belirtti.

Japonya’daki Yamaguchi eyaletinde maymunlarin saldirdigi kisi sayisi artti. Eyalet yetkilileri 8 Temmuz tarihinden bu yana 58 kisinin Japon Makagi olarak adlandirilan maymunlar tarafindan saldiriya ugrayarak yaralandigini bildirdi. Ev pencerelerinden içeri girmeye çalisan ve bölgedeki anaokullarina sizmayi deneyen maymunlarin genelde çocuk ve yaslilari hedef aldigini açiklayan yetkililer, saldirilarin halk için riskli boyuta ulasmasi nedeniyle uyusturucu ilaç içeren silahlari bulunan bir avci ekip kuruldugunu duyurdu.

Yiyeceklerle ilgilenmiyorlar

Maymunlarin tuzak olarak belli bölgelere birakilan yiyeceklerle ilgilenmemesi nedeniyle yakalama girisimlerinin büyük ölçüde basarisiz oldugu ögrenilirken, uzmanlarin "çok zeki" olarak tanimladigi hayvanlarin genelde insanlara arkadan saldirdigi belirtildi. Bir maymunla karsilasilmasi durumunda atilacak adimlar konusunda bilgi veren yetkililer, göz temasindan kaçinilmasi, kiyafet veya battaniye gibi nesneleri kullanarak büyük gözükmeye çalisilmasi ve sessizce geri çekinilmesi uyarisinda bulundu. Bölgede ilk kez gözlenen seri saldirilarin nedeni konusunda detayli arastirma baslatilirken, maymun sürüsünün tam olarak nereden geldiginin de bilinmedigi kaydedildi.

Geçtigimiz Pazartesi günü Japonya’nin Yamaguchi eyaletinde yasayan 8 kisinin maymunlarin saldirisina ugrayarak yaralandigini açiklanmisti.
Kaynak: İHA