F-16 Ve SIHA Atislariyla 3 Örgüt Mensubu Etkisiz Hale Getirildi

Güvenlik güçlerimizin son dönemde yurt içinde gerçeklestirmis oldugu etkili operasyonlar neticesinde PKK/KCK terör örgütüne bir darbe daha Mardin’de vuruldu.

PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin desifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlügü Istihbarat Baskanligi koordinesinde Mardin Istihbarat Sube Müdürlügü’nce sürdürülen çalismalarda; 27 Temmuz 2022 tarihi saat: 19.40 siralarinda Mardin/Nusaybin ilçesi Günyurdu köyü bölgesinde EGM IHA vasitasiyla 3 örgüt mensubunun görüntüsü alindi. EGM IHA’nin hassas takibine saat 23.00 siralarinda Jandarma IHA’nin da takviye olmasiyla terör örgütü mensuplari tam anlamiyla isaretlendi.

Saatlerce süren sabirli takip sonucu Hava Kuvvetleri Komutanligi ile koordine kuruldu ve aninda imha göreviyle havalanan F-16 ve SIHA atislariyla 3 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

Ayrica atis gerçeklestirilen noktalar ve çevresini taramak, bahse konu bölgede olabilecek diger örgüt mensuplarinin da etkisiz hale getirilebilmesi amaciyla PÖH ve JÖH ortakliginda baslatilan genis çapli operasyonlar devam ediyor.
Kaynak: İHA