Aydinli Ögrencilerden Kenyali Yetim Çocuklara Oyuncak Sürprizi

Aydin Sosyal Bilimler Lisesi ögrencileri, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde ürettikleri ahsap oyuncaklar ile Kenya’nin baskenti Nairobi’deki yetimhanede kalan çocuklarin yüzünü güldürdü.

Aydinli Ögrencilerden Kenyali Yetim Çocuklara Oyuncak Sürprizi


Aydin’in Efeler ilçesinde bulunan Sosyal Bilimler Lisesi ögrencileri, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde örnek bir davranisa imza atti. Ögretmenleri Gürcan Alparslan ve Ömer Deniz Gezer koordinesinde sene boyunca ders disi zamanlarda okulda ahsap oyuncak üreten ögrenciler, oyuncaklari yaz tatilinde Kenya’nin baskenti Nairobi’ye bagli bir kasabada faaliyet gösteren yetimhanede yasayan çocuklara gönderdi. Yetim çocuklara yönelik yardim faaliyeti yürüten Hayrat Insani Yardim Dernegi araciligiyla Kenya’ya ulastirilan oyuncaklar, yetim çocuklarin yüzünü güldürdü.

Konu ile ilgili Aydin Sosyal Bilimler Lisesi’nden yapilan açiklamada “Oyuncaklarin dagitimi sirasinda yetim çocuklarin gözlerindeki mutluluk, ögrenci ve ögretmenlerin bir yillik yorgunlugunu silmeye yetti. Ebeveynlerini kaybeden, geçim ve açlik sikintisini yasadiklari cografyada olanca agirligi hisseden yetim çocuklara oyuncak dagitimi sirasinda duygusal anlar yasandi. Sosyal Bilimler Lisesi ögrencilerin büyük özveri göstererek ders bitimlerinde ve tatil günlerinde okulda çalisarak yaptiklari ahsap oyuncaklar, yetim çocuklara ülkede yardim faaliyetleri yürüten Hayrat Insani Yardim Dernegi araciligi ile ulastirildi” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA