Yüksek Verim Beklenen Siirt Fistigi Için Oda Baskanindan 'Araci' Uyarisi

Siirt’te yesil altin olarak bilinen ve fiyati altinla yarisan fistigin hasadina sayili günler kaldi. Siirt Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Günbat, çiftçilerin elindeki ürünü çikarmak için acele etmemeleri gerektigini ve acele ettikleri takdirde kazananin aracilarin olacagini söyleyerek üreticilere uyarida bulundu.

Yüksek Verim Beklenen Siirt Fistigi Için Oda Baskanindan 'Araci' Uyarisi
Siirt Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Günbat, çiftçilerin elindeki fistiklari toplayan aracilarin fiyati piyasanin çok üstünde sattigini savundu. Günbat, "Bu nedenle fistik üreticilerinin elindeki fistiklari satmak için acele etmemeleri gerekiyor. Siirt’te geçen sene kurak geçtigi için üründe verim kaybi yasayan ve fiyati altinla yarisan fistik, bu sene yagislarla birlikte rekoltede yüksek verim bekliyoruz. Günbat, "Bu sene 200 TL’ye satilan fistik fiyatinin 150 TL’ye düsmesini bekliyoruz. Çiftçilerin elindeki fistiklari toplayan aracilarin fiyati piyasanin çok üstünde satiyorlar. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor" dedi.

Günbat, “Siirt ve ilçelerimizde çiftçilerimizin en yogun ugras verdigi üretim ve gelir elde ettigi ürün Siirt fistigidir. Siirt fistiginda bu yil içinde su ana kadar hiçbir olumsuzluk yok. Ilkbaharda bir gece don olmustu, bazi bahçelerimiz zarar gördü ama zarar görmeyen bütün bahçelerimizde su ana kadar olumsuz bir durum yok. Fistik rekoltemiz çok iyi. Fistiklarimizin hasadina 20-25 gün sonra baslayacagiz. Yalniz çiftçilerimiz ve üreticilerimizden özellikle ricam ürünlerini hemen ellerinden çikarmasinlar aracilara vermesinler, direkt Siirt Valiligine bagli fistik fabrikasina versinler ya da bir miktar zaman içinde bekletsinler, hemen satmasinlar. Insallah ilimizde fistik hak ettigi fiyata satilir. Arada kazanan aracilarin kazandiklari para çiftçilerimizin cebinde kalir. Çiftçilerimiz de hak ettigi ürün bedelini elde ederler ceplerinde kalir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA