Yemek Yiyemeyen Akalazya Hastasi Çocuk Türkiye'de Sagligina Kavustu

Akalazya hastaligi nedeniyle yutma güçlügü yasayan, su dahi içemeyen ve sürekli kusan 4 yasindaki Irakli Ali Abdolmohsin Mohammed, Gaziantep Özel Hatem Hastanesi’nde gerçeklestirilen basarili ameliyatla hem yemek yemeye hem de su içmeye baslayarak sagligina kavustu.

Yemek Yiyemeyen Akalazya Hastasi Çocuk Türkiye'de Sagligina Kavustu
Irak’ta yasayan 4 yasindaki Ali Abdolmohsin Mohammed, dogustan yemek borusunda bulunan akalazya hastaligi (yemek borusu ile mide arasindaki geçis noktasinda darlik) nedeniyle iki buçuk yildir yeme ve içmede yutma güçlügü çekiyordu. Rahatsizligi nedeniyle ileri derecede büyüme ve gelisim geriligi olan Abdolmohsin Mohammed, ülkesinde yapilan iki ayri operasyona ragmen bir türlü sagligina kavusamadi.

Son çare Gaziantep oldu, yapilan ameliyatla sagligina kavustu

Çaresiz aile, durumu gittikçe kötüye giden küçük çocuklari için son çare olarak Türkiye’ye gelerek Gaziantep Özel Hatem Hastanesi’ne basvurdu. Çocuk Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Serdar Siyve tarafindan tetkikleri yapilan Abdolmohsin Mohammed, bir ay önce uygulanan basarili ameliyatla sagligina kavustu. Ameliyat sonrasi bir hafta yogun bakimda kalan ve hastanede bir süre tedavisi devam eden Abdolmohsin Mohammed, tamamlanan tedavisinin ardindan taburcu olurken, iki buçuk yil sonra hem yemek yemeye hem de su içmeye baslayarak sagligina kavustu.

"Hasta su dahi içemeyecek durumdaydi"

Yapilan ameliyat hakkinda bilgi veren Çocuk Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Serdar Siyve, "Ali Abdolmohsin Mohammed’in ailesi, yemek borusu ile mide arasinda geçis noktasindaki darlik olan akalazya hastaligi ile bize basvurdu. Bu hastalikla ilgili Irak’ta iki kez operasyon geçirmisler ama maalesef gerekli düzelme saglanamamis. Hasta bize geldiginde su dahi içemeyecek durumdaydi. Cilt alti yag tabakasi da ciddi oranda azalmis ve kötü bir durumdaydi. Biz de hiç hiç düsünmeden gerekli tetkikleri yaptiktan sonra ameliyata aldik" dedi.



"Hastamiz kati yiyecekleri ve hemen hemen her seyi yiyebilecek durumda"

Küçük Ali Abdolmohsin’in sagligina kavusmasi için çok kritik bir ameliyat yaptiklarini ifade eden Uzman Op. Dr. Serdar Siyve, "Küçük Ali Abdolmohsin rahatsizlanmasina neden olan dar bölge fonksiyonunu yitirmisti. Böyle bir ameliyati üçüncü kez yapmak da ayrica zor bir durumdu. Daha önceki ameliyatlar nedeniyle teknik olarak bizi zorlayan pek çok etken vardi ama çok sükür basarili bir ameliyat oldu. Yemek borusunda dar olan kismi çikardik ve yemek borusuna mideye tekrar agizlastirdik. Böylelikle de hastanin tekrar beslenebilmesine olanak sagladik. Daha önce su dahi içemeye hastamiz suan kati yiyecekleri ve hemen hemen her seyi yiyebilecek bir duruma geldi. Suan ameliyattan sonraki bir aylik dönemdeyiz ve her sey iyi gidiyor. Hastamiz istedigin yiyip içebiliyor ve bu durumdan o da, biz de çok mutluyuz" ifadelerini kullandi.

"Oglumun her su içisinde, her yemek yiyisinde dua ediyorum"

Yasadiklari zor sürecin ardindan oglunu sagiligina kavusmasi nedeniyle çok mutlu ve duygulu oldugunu söyleyen anne Intisar Ali ise, "Ülkemizde iki kez ameliyat yaptirmistik ama sorunlarimiz devam etmisti. Çocugumun durumu gittikçe kötüye gittigi için dostlarimiz bize Türkiye’yi önerdi. Biz de sonrasinda Hatem Hastanesi ve Serdar hocanin yanina geldik. Onlar da bizimle çok iyi ilgilenerek ameliyati yapti. Kendilerine çok tesekkür ediyoruz. Oglumun saglina kavusmasi anlatilamayacak kadar güzel bir duygu. Oglumun 2,5 yil sonra yemek yemesi, su içmesi çok güzel, oglumun her su içisinde, her yemek yiyisinde Serdar hoca ve hastane yönetimi ile diger çalisanlara dua ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA