Uluslararasi Asik Seyrani Kültür Ve Sanat Festivali Basliyor

Develi Belediyesi’nin gelenek haline getirdigi ve bu yil 38.’si düzenlenecek olan Uluslararasi Asik Seyrani Festivali basliyor.

Uluslararasi Asik Seyrani Kültür Ve Sanat Festivali Basliyor


1 Agustos Persembe Günü kortej yürüyüsüyle basladiktan sonra festival boyunca devam edecek olan terminal alanindaki yöresel el ürünleri ve lezzetleri standi ile çocuk oyun stantlarinin açilisi yapilacak. Festivalin ilk günü Develi Halk Egitim Merkezi Halk Korosu konseri, TÜRKSOY gösterileri ve asiklar atismasi olacak. Festivalin ikinci gününde ise TÜRKSOY gösterileri, Tugba Çimencan ve sevilen sanatçi Sevcan Orhan konserleri olacak. Üçüncü gün programi da TÜRKSOY gösterileri ile basladiktan sonra Bahadir ve Ozan Manas Halk Konserleri ile son bulacak. Festivalin dördüncü gününde Cuma Namazi öncesi Çarsi Camide Asik Seyrani için Mevlid-i Serif okunduktan sonra aksam halk oyunu gösterileri, Umut Sülünoglu ve Ahmet Safak konserleri yer alacak. Besinci gün programi da halk oyunu gösterilerinin ardindan Ozan Yusuf Alper Güllü ve Sanliurfa Ahengi Toplulugunun Sira Gecesi konseriyle devam edecek. Programin son günü olan altinci günü de halk oyunlari ile basladiktan sonra Dursun Topal halk konseri ile devam edecek. Program türkülerin sevilen sesi, usta sanatçi Ismail Altunsaray’in konseriyle son bulacak. Festival programinin basindan sonuna kadar çocuklara yönelik ücretsiz aktiviteler yer alacak.

Pandemi sonrasi Develililerin özledigi Asik Seyrani Festivalinin dolu dolu hazirlandigini belirten Develi Belediye Baskani Mehmet Cabbar, “Sazi ve sözüyle sadece Develimizin degil Anadolu’nun en önemli halk sairlerinden olan Seyranimizi anmak ve hemserilerimize hos vakit geçirmek için Develi Belediyesi olarak Uluslararasi Asik Seyrani Festivalinin bu yil 38.’sini düzenlemenin gururunu yasiyoruz. Hem çocuklarimiz hem de tüm hemserilerimizin hos vakit geçirecegi ve birbirinden kiymetli saz ve söz sanatçilari ile dolu dolu alti gün sürecek programin simdiden hayirli olmasini diliyor, festivalimize herkesi davet ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA