Sosyal Yasantiyi Ve Öz Güveni Negatif Etkileyen Asiri Terleme Botoks Ile Tedavi Edilebiliyor

Ellerde, ayaklarda ve koltuk altinda sicaklarin artmasiyla sik yasanilan ve günlük hayati olumsuz etkileyen asiri terleme sorununun terleme botoksu ile tedavi edilerek kisilerin sosyal yasantisina daha rahat sürdürebildigi belirtildi. Özellikle kapali ve kalabalik ortamlarda çalisip asiri terleme sorunu olan kisilerin bu durumunun sosyal yasamini olumsuz etkiledigini belirten Nöroloji Uzmani Doç. Dr. Refik Kunt, “Bu sorundan terleme botoksu ile kurtulmak mümkün” dedi.

Sosyal Yasantiyi Ve Öz Güveni Negatif Etkileyen Asiri Terleme Botoks Ile Tedavi Edilebiliyor
Yaz aylarinda ve özellikle Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde yasayanlar için asiri terleme (Hiperhidroz) sorunu olan kisilerin sosyal yasamlarinda ciddi sikinti yasadigini belirten Doç. Dr. Refik Kunt, “Terlemenin vücut isisindaki artisa yanit olarak ortaya çikan dogal bir süreçtir. Her insan degisik ölçülerde terler. Terleme miktari ve durumu kisinin psikolojini ve sosyal hayatini olumsuz yönde etkiliyorsa, kiyafet seçimini belirliyorsa ve is ya da sosyal yasantisini negatif yönde etkiliyorsa mutlaka tedavi edilmesi gerekir” diyerek özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde yasayan milyonlarca kisinin yazin ciddi sorunu olan asiri terleme sikintisini terleme botoksu ile çözülebildigini kaydetti.

“En çok koltuk alti sikinti veriyor”

Özellikle kadinlarin asiri terlemeye karsi yaz döneminde sosyal hayatlarinin kabusa döndügünü belirten Doç. Dr. Kunt, asiri terlemede botoks tedavisinin özellikle koltuk alti, avuç içi ve ayak tabani terlemesinde çok sik kullanildigini belirtti.

En çok sikintinin koltukaltinda yasanmasina karsin en kolay botoks uygulamasinin koltuk altina uygulandigini da kaydeden Doç. Dr. Refik Kunt, “Botoks tedavisine baslanmadan önce gerekli olan durumlarda sikâyeti olan bölgelerdeki aktif terleme alanlarini belirlemek için iyot-nisasta testi yapilmaktadir. Daha sonra bu alanlar dezenfekte edilerek çok ince uçlu igneler yardimi ile deri altina botoks enjeksiyonu yapilmaktadir. Islem süresi 10-15 dakika kadar sürmektedir. Islem sonrasi hastalar hemen günlük hayatina geri dönebilmektedirler. Botoksun etkisi 3-5 gün içinde baslayip 7-8 ay devam etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA