Sicaktan Bunalan Vatandaslar Termal Havuzlara Kosuyor

Kütahya’nin Ilica Kaplicalari’ndaki termal havuzlar, serinlemek ve yüzmek isteyen vatandaslarin sicaklardan korunma yeri haline geldi.

Sicaktan Bunalan Vatandaslar Termal Havuzlara Kosuyor
Kütahya’da mevsim normallerinin üzerine çikan sicaklardan bunalan vatandaslar, solugu Ilica Harlek Termal Otel’in havuzlarin aliyor. Sifali kaplica suyu, dogasi ve çam agaçlari ile ünlü Ilica, mevsimin en hareketli günlerini yasiyor.

Harlek Termal Otel Müdürü Engin Umur, yaptigi açiklamada, "Bilindigi gibi hava sicakligi mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Havalar sicak. Sicaktan bunalan vatandaslar adeta termal havuzlara kosuyor. Vatandaslar burada hem serinliyor, hem de kaplica suyundan istifade ediyor. Termal sular, basta romatizmal hastaliklar olmak üzere onlarca rahatsizligin sifa kaynagi. Biz de halkimiza en iyi hizmeti sunmak için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Vatandaslar ise hem eglenip, hem de serinlemenin tadini çikartiyor.

Hava sicakligi Kütahya’da 40 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlügü, 5 günlük hava tahminlerini güncelledi. Buna göre, Kütahya genelinde bugün ve önümüzdeki 4 gün boyunca 35 derece ve üzeri sicakliklarin görülecegi, bazi merkezlerde hava sicakliklarinin 39-40 dereceyi bulacagi tahmin ediliyor. Meteoroloji’nin son hava durumu degerlendirmelerine göre kavurucu sicaklar geliyor. Termometreler Kütahya’da bazi merkezlerde 39-40 dereceyi gösterecek.

Kütahya Meteoroloji Müdürlügü’nden yapilan açiklamada "Ilimizde ki bazi merkezlerde beklenen en yüksek sicakliklarin bugün ve önümüzdeki 4 gün 35 derece ve üzerinde olacagi tahmin edildiginden, özellikle ögle saatlerinde yüksek sicakliklarin sebep olabilecegi olumsuz etkilere karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi önem arz etmektedir" denildi.
Kaynak: İHA