Psikoloji Bölümü Yeni Akademik Yilda Yüzde 30 Ingilizce Egitim Vermeye Hazirlaniyor

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, 2022-2023 akademik yilinda yüzde 30 Ingilizce ders müfredati ile egitim sunacak.

Psikoloji Bölümü Yeni Akademik Yilda Yüzde 30 Ingilizce Egitim Vermeye Hazirlaniyor
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, Ingilizce hazirlik programi ile birlikte Psikoloji Lisans Programi olarak 5 yillik bir egitim süresini kapsiyor. Bölüm Esit Agirlik puan türüyle bu yil 62 ögrenci kabul edecek. Ögrenciler sadece Sosyal Psikoloji, Gelisim Psikolojisi gibi psikolojinin temel alt alanlarini temsil eden alanlara özgü dersleri degil; fizyoloji, biyoloji, felsefe, sosyoloji, sosyal antropoloji gibi alanlardan da dersler aliyor. Ayni zamanda, arastirma alaninda kuramsal ve uygulamali dersleri bulunan bölümün iki yariyilda açilan istatistik dersi de bulunuyor.

Yüzde 30 Ingilizce egitimle ögrenciler alanlarinda basarili bir konumda olacak

2022-2023 Akademik yilindan itibaren ise bölümde açilan zorunlu alan derslerinin çogunun Ingilizce verilmesi planlaniyor. Ingilizce verilen derslerde sözlü ve yazili dilin ve ders materyal ve kaynaklarinin Ingilizce olmasina dikkat ediliyor. Bölümün basarili ve yetkin ögretim üyesi kadrosu ögrencilerin Ingilizce kullanim kapasitelerinin yüksek olmasinin önemli bir unsur oldugunu düsünüyor. Bölüm ögretim üyeleri ayrica, ögrencilerin Ingilizce hazirlik okulu sürecini en iyi verim alacaklari biçimde geçirmelerini tavsiye ediyor. Bu çerçevede temel Ingilizce altyapisini güçlendirerek bölüme gelen ögrencilerin psikoloji alan Ingilizcesine uyum saglamada zorluk yasamayacagi düsünülüyor.

Bölüm hakkinda detayli bilgiye www.tercihimanadolu.edu.tr web adresinden erisim saglanabiliyor.
Kaynak: İHA