Ormanlik Alana Giris Yasagini Ihlal Eden Sahislardan Uyusturucu Madde Ele Geçirildi

Eskisehir’de jandarma ekiplerince ormanlik alanda yapilan kontrol esnasinda süphe üzerine kontrol edilen bir araçta uyusturucu madde ve tabanca ele geçirilirken, sahislara idari para cezasi uygulandi.

Ormanlik Alana Giris Yasagini Ihlal Eden Sahislardan Uyusturucu Madde Ele Geçirildi
Edinilen bilgilere göre, Eskisehir Il Jandarma Komutanligi ekiplerince orman yanginlarinin önlenmesine yönelik çalisma yapildi. Çalismalarda Odunpazari’na bagli Gülpinar Kavacik mevkii ormanlik alaninda kontroller gerçeklestirildi.

Kontroller esnasinda çevre koruma timi tarafindan park halinde süpheli bir araç tespit edildi. Araç içerisindeki biri kadin iki sahsin süpheli hareketlerde bulunmalari sebebiyle olay yerine çagirilan Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi (KOM) ve Odunpazari Ilçe Jandarma Komutanligi Asayis ekiplerince narkotik köpegi Tetik vasitasiyla arama yapildi. Aramada,10 gram metamfetamin, 21 gram esrar, 3 adet PAYP adi verilen uyusturucu kullanma aparati, 1 adet 7,65 milimetre çapinda namlusu degistirilmis kurusikidan bozma tabanca ele geçirildi.

Araçta bulunan B.C. ve A.K. isimli süphelilere ormanlik alanlara giris yasagini ihlal ettikleri gerekçesi ile kisi basi 427 lira olmak üzere toplam 854 lira idari para cezasi uygulandi. Süphelilerden B.C. isimli erkek sahsin yapilan sorgusunda ‘Çocugun Cinsel Istismari’ suçundan arandigi tespit edilerek Cumhuriyet Savcisi’nin talimatiyla gözaltina alindigi ögrenildi.

Ayrica süpheliler hakkinda Cumhuriyet Savciligi’nin talimatiyla ‘Kullanmak amaciyla uyusturucu ve uyarici madde satin almak, bulundurmak’ ve ‘Atesli silahlar ve biçaklar kanununa muhalefet’ suçlarindan islem baslatildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA