Ormana Birakilan Köpeklerin Saldirdigi Koyunlar Telef Oldu

Bolu’da, tellerle çevrili alanda beslenen 29 koyundan 2’si ormandan gelen köpeklerin saldirisinda telef olurken, 6 koyun sahibi tarafindan son anda yarali olarak kurtarildi.

Ormana Birakilan Köpeklerin Saldirdigi Koyunlar Telef Oldu
Edinilen bilgiye göre, Bolu merkeze bagli Yumrukaya köyünde yasayan ve hayvancilikla ilgilenen Ayse Ayçiçek’e (55), ait koyunlarin beslendigi agila tellerin altindan giren sahipsiz köpekler agilin içinde bulunan 29 koyuna saldirdi.

Koyunlarin bazilarini agilin disina tasiyan köpekler bir kismini ise agilin içinde yarali olarak birakti. Köpeklerin sesini duyarak agila giden Ayse Ayçiçek ile oglu koyunlarindan 2’sinin telef oldugunu 6’sinin ise yaralandigini gördü.

Agila girdiginde hayvanlarin parçalandigini gördügünü söyleyen Ayse Ayçiçek, “Içeri girdigimde benim sesime dagildilar. Koyunlardan birisi yatiyordu. Öldü zannettim ama sonra canlandi. Simdi agir yarali. Birkaç tanesini parçalamislar. Olaydan sonra kimsenin köpeklerinin görmedik. Oglum köyün disinda köpekler görmüs. Onlar da davar köpekleriymis” diye konustu.

Veteriner çagiracak maddi güçleri olmadigi için yarali 6 koyunlarini kendi imkanlari ile tedavi etmeye çalisan Ayçiçek ailesi, hayvanlarina saldiran köpeklerin bulunmasi ve gerekli önlemlerin alinmasini istiyor.
Kaynak: İHA