Mercedes-Benz Türk, 2022'Nin Ilk Yarisinda 112 Adet Patent Basvurusunda Bulundu

Mercedes-Benz Türk, 2022’nin ilk yarisinda 112 adet patent basvurusunda bulundu. Sirket, 2014 yilindan bu yana toplam 621 adet patent basvurusu gerçeklestirdi.

Mercedes-Benz Türk, 2022'Nin Ilk Yarisinda 112 Adet Patent Basvurusunda Bulundu


Mercedes-Benz Türk Kamyon ve Otobüs Ar-Ge ekipleri, Ar-Ge ve inovasyon çalismalarina devam ediyor. 2022 yilinin ilk 6 ayinda Mercedes-Benz Türk Kamyon Ar-Ge ekibi 90 adet, Mercedes-Benz Türk Otobüs Ar-Ge ekibi de 22 adet olmak üzere toplam 112 adet patent basvurusunda bulundu. Böylece 2022 yilinin ilk 6 ayinda en çok patent basvurusunda bulunan sirket oldugu belirtilen Mercedes-Benz Türk, 2014’ten bu yana toplam 621 adet patent basvurusu yapti.

Hosdere Otobüs Fabrikasi bünyesinde faaliyete alinan Istanbul Ar-Ge Merkezi ile 2009 yilinda Ar-Ge Merkezi Belgesi’ni alan sirket, bu tarihten itibaren otobüs ve kamyon ürün gruplarinda Ar-Ge çalismalarina basladi.

Sirket, 2018 yilinda Aksaray’da kurdugu Ar-Ge Merkezi ile kamyon ürün grubu özelindeki çalismalarina hiz kazandirdi.

Mercedes-Benz Türk Otobüs Gelistirme Karoseri Direktörü Dr. Zeynep Gül Koca, “Istanbul Ar-Ge Merkezi sahip oldugu çesitli yetkinlikler sayesinde çati sirketimiz Daimler Truck’in global agi içerisinde çok önemli bir konumda yer aliyor. Sürdürülebilir çözümler saglayan, yenilik ve dönüsüme öncelik etmeyi hedefleyen Istanbul Ar-Ge Merkezi bu dogrultuda birbirinden önemli islere imza atiyor. Çesitli atiklardan geri dönüstürülen bio-bazli plastik hammaddeleri kullanarak otobüsler için gelistirmekte oldugumuz dis tasarim parçalari bunun en güzel örnegi. Bu ve benzeri hammaddeleri kullanarak karbon ayak izini azaltmayi, maliyetleri düsürmeyi ve geri dönüsüme daha fazla katki saglamayi hedeflerken döngüsel ekonomiye ve sürdürülebilirlige katkida bulunacagiz. Araçlarin altinda bulunan kaplamanin araç alti seviyesine göre ayarlanabilmesi, Kuzey Amerika pazarina sundugumuz Tourrider’in tamponlarinda kullanilan ve çarpisma esnasinda darbe sönümlenmesini saglayan malzemeyi de örnekler arasinda sayabiliriz. Tüm Otobüs Ar-Ge ekibimize hem markamiza hem de ülkemize olan katma degerlerinden dolayi tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.



Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Direktörü Meliksah Yüksel ise “Istanbul ve Aksaray’da yer alan Ar-Ge Merkezleri ile yilin ilk yarisinda 112 patent basvurusu yaparak, bu alandaki öncü konumumuzu somut rakamlarla da ortaya koyduk. Yaptigimiz patent basvurularinin konularini genel olarak; dorse, kabin, motor sistemleri, elektrikli araç batarya sistemleri ve motor batarya sistemleri olarak özetleyebiliriz. Kamyon ürün grubu özelinde ise söz konusu dönemde 90 adet yeni patent basvurusu gerçeklestirdik. Gelecegin elektrikli kamyonlarinin batarya sistemleri ve araç üzerinde kullanilacak yeni teknolojilerin gelisiminde imzamiz bulunuyor. Gelecegin kamyonlarinin gelistirilmesine katkida bulundugumuz için gurur duyuyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA