Manisa Büyüksehir Belediyesinden Üreticiye Bir Destek Daha

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün öncülügünde kirsalda kalkinmanin saglanmasi ve üretimin desteklenmesi amaciyla hazirlanan projeleri art arda hayata geçiren Manisa Büyüksehir Belediyesi, il genelinde yüzde 100 hibeli olarak 60 bin adet zeytin kasasi dagitimi yapacak.

Manisa Büyüksehir Belediyesinden Üreticiye Bir Destek Daha
Kirsalda kalkinmanin saglanmasi, nitelikli üretimin artmasi ve üreticinin desteklenmesi konularinda hayata geçirdigi projelerle çiftçilere nefes olan Manisa Büyüksehir Belediyesi, yeni projesiyle yine üreticinin yüzünü güldürecek. Manisa Büyüksehir Belediyesi, Manisa’nin önemli tarim ürünlerinden biri olan zeytinin hasat edilmesinin ardindan fabrikaya ulasincaya kadar geçecek olan sürede kaliteli bir sekilde muhafaza edilmesini saglamak amaciyla zeytin üreticilerine 60 bin adet zeytin kasasi dagitimi yapacak. Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi ile yüklenici firma arasinda sözlesme imzalandi ve 60 bin adet zeytin kasasi üretimine baslandi.

Projeden kimler faydalanacak?

Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan zeytin üreticilerine yönelik olarak hazirlanan proje ile hasat edilen zeytinler plastik kasalarda ezilmeyecek sekilde üst üste gelerek istiflenecek, hava almaya imkân veren ve taneye zarar vermeyen, bozulmalarina engel olan kafesli ve delikli plastik kasalar içerisinde fabrikaya ulastirilmasi saglanacak. Zeytinlerin daha saglikli, kalite degeri daha yüksek ve ekonomik degeri daha fazla olacak sekilde üretilmesi saglanacak olan projeden 20 dönüm ve altinda zeytinligi bulunan vatandaslar faydalanacak. Ilerleyen günlerde ilçe ilçe duyurulacak teslim tarihlerinde üreticiler ilçe koordinatörlüklerine gelerek ÇKS veya çiftçi belgelerini göstermek suretiyle zeytin kasalarini teslim alabilecekler. 3 milyon 600 bin liraya yakin bedelle hayata geçirilen projede zeytin kasasi dagitimlari hasat öncesine denk gelen Eylül ayinin basindan itibaren yapilacak.

Baskan Ergün: “Üreticimizin yanindayiz”

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi vasitasiyla hayata geçirilen proje hakkinda bilgilendirmede bulundu. Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak daima üreticinin yaninda olduklarini belirten Baskan Ergün, “Kirsalda kalkinmanin saglanmasi amaciyla 2022 yili bütçesinde 70 milyon liralik bir bütçe ayirmistik. Zeytin üreticilerimiz için de yeni bir çalismayi hayata geçiriyoruz. Manisa’mizin önemli tarim ürünlerinden biri olan zeytinin kalitesini korumasi için üreticilerimize zeytin kasasi dagitimi gerçeklestirecegiz. Yüzde 100 hibeli olmak kaydiyla 6 bin üreticimize 10’ar adet olmak üzere 60 bin tane zeytin kasasini eylül ayinin basindan itibaren üreticilerimize dagitacagiz. Üreticilerimizin her zaman yaninda oldugumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Çiftçilerimize bol ürün bereketli hasatlar diliyorum. Hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA