Köprüsü Yikilan Köylüler, Agaç Köklerinden Yaptiklari Patika Yol Ile Karsiya Geçiyor

Kastamonu’nun Cide ilçesinde 27 Haziran’da yasanan sel felaketinde köprüleri yikilan köylüler, ihtiyaçlarini karsilayabilmek için çay üzerine kurduklari merdiven ve agaç köklerinden yaptiklari patika yolu kullanarak karsiya geçebiliyorlar.

Köprüsü Yikilan Köylüler, Agaç Köklerinden Yaptiklari Patika Yol Ile Karsiya Geçiyor
Kastamonu’nun Cide ilçesine bagli Gündogan ve Danisman köyleri arasinda kalan Ummay Çayi üzerindeki Danisman Köprüsü, 27 Haziran’da yasanan sel felaketinde yikildi. Birçok köyün baglantisini olusturdugu ögrenilen köprü, ayni zamanda vatandaslarin ihtiyaçlarini karsilayabilmek için ilçe merkezine gitmek üzere kullandiklari köprü oldugu belirtildi. Ayrica köylüler, bu köprüyü kullanarak mezarliklarina ve tarlalarina gittikleri ifade edildi.

27 Haziran’da Kastamonu’da 14 ilçenin etkilendigi sel felaketinde köprünün yikilmasiyla birlikte köylüler, çaya inebilmek için duvarlarina merdiven yerlestirdi. Merdiven ile çayin içerisine inen köylüler, çayda biriken agaç köklerini de kullanarak patika yol yaptilar. Bu patika yolu da yürüyerek geçen köylüler, yine çayin duvarina yaptiklari ahsap merdiven ile çaydan çikiyorlar. Merdiven ve patika yol sayesinde çayi geçebilen köylüler, ihtiyaçlarini bu sayede görebiliyor. Köylüler, yikilan köprülerinin yerine kalici hem aracin hem de yayanin geçebilecegi köprü yapilmasini talep etti.

Cide Gündogan Köyü Dernek Baskani Ensar Zengin, 27 Haziran’da yikilan köprünün bölgedeki bir çok köyü birbirine bagladigini belirterek, “Bu köprü sayesine hem tarlamiza hem mezarliklarimiza hem de ihtiyaçlarini karsilayabilmek için ilçe merkezine gidiyorduk. Fakat köprümüz yikilinca magdur olmaya basladik” dedi.

Su anda köprüleri olmadigindan dolayi Ummay Çayi’ndan geçebilmek için ahsaptan merdiven yaparak duvarlara yerlestirdiklerini ve çay içerisine de agaç köklerinden patika yol yaptiklarini söyleyen Zengin, “Su anda ihtiyaçlarimizi bu sekilde geçici de olsa karsiliyoruz. Köprünün yeniden araç geçisine uygun olarak yapilmasini ve köprünün bir daha bu hale gelmemesi için setlerin çekilmesi için yetkililerden yardim bekliyoruz. Bugün burada hastasi, cenazesi, esnafi, tarlasi olan köylüler var. Köprü yikildigi için vatandaslar ulasimda zorluk çekiyor, cenazelerini defnedemiyor. Mezarliginda ihtimal selden gitme tehlikesi var. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Köprünün araç ve insan geçisine uygun olarak yapilip acilen bir çözüm getirilsin istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA