Kiliçdaroglu'nun 'Demirtas Serbest Birakilsin' Açiklamasina Evlat Nöbetindeki Annelerden Tepki

Mus’ta evlat nöbeti tutan anneler, cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Es Genel Baskani Selahattin Demirtas’in serbest kalmasini isteyen CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na tepki gösterdi.

Kiliçdaroglu'nun 'Demirtas Serbest Birakilsin' Açiklamasina Evlat Nöbetindeki Annelerden Tepki
Mus’ta çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan kandirilarak daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan annelerin evlat nöbeti devam ediyor. HDP önünde evlatlarina kavusacaklari günü umutla bekleyen anneler, 67 haftadir eylemlerini sürdürüyor. Parti binasi önüne gelerek HDP ve PKK’dan çocuklarini isteyen anneler, HDP ve PKK’yi lanetledi. Evlatlarina geri dönmeleri için çagrida bulunan anneler, "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artik yeter, birakin evlatlarimizi" ve "Artik yeter, yakamizdan düsün" yazili dövizler açti. Evlatlarina teslim olmalari çagrisinda bulunan aileler, kararli bekleyislerini sürdüreceklerini ifade etti.



“Selahattin Demistas, hapiste ölsün gitsin”

Kiliçdaroglu’nun Selahattin Demirtas’in birakilmasi yönündeki açiklamasina tepki gösteren evlat nöbetindeki annelerden Gülbahar Teker, “Kiliçdaroglu diyor ki Demirtas birakilsin. Bizim çocuklarimiz nerede? 8 senedir bu anne babalar Diyarbakir’da, Van’da, Hakkari’de her yerde eylem yapiyor. Bizim çocuklarimizi biraksinlar. Selahattin Demistas, hapiste ölsün gitsin. HDP ve PKK’yi istemiyoruz. HDP kapatsin gitsin. Kiliçdaroglu’nu istemiyoruz. Kiliçdaroglu, niye gelip bizim derdimizi sormuyorsun? Niye Diyarbakir’a geldiginde 2 kisiyle konusup kaçti gitti? Niye Mus’a, Hakkari’ye, Van’a gelmiyorsun? 8 senedir bu çileyi çekiyoruz. Bizim çocuklarimiz dagdan ne zaman gelirse o zaman Selahattin Demirtas hapisten çikarilsin. O kadar asker, polis sehit oldu, Selahattin Demirtas da hapiste ölsün. Biz onun içeriden çikmasini istemiyoruz” dedi.



“HDP, PKK’ya güç veriyor”

67 haftadan bu yana Mus’ta, HDP’den çocuklarini istediklerini anlatan baba Semsettin Özcan ise “HDP, çocuklarimizi nasil götürüp PKK’ya vermisse öyle de çocuklarimizi getirip bize versin. Çocuklarimizi vermeyene kadar burayi terk etmiyoruz. Gece gündüz, yaz kista olsa burayi terk etmiyoruz. Çocuklarimizi HDP’den istiyoruz. HDP olmasa PKK bu isleri kendi kafasina göre yapamaz. HDP, PKK’ya güç veriyor. Çocuklara sesleniyorum; sesimizi duyuyorsaniz gelin teslim olun. Dag basinda köpek gibi HDP’nin arkasinda gitmeyin. Bizim tek bir bayragimiz var ikinci bir bayrak olamaz” ifadelerini kullandi.

“Kiliçdaroglu, Demirtas’tan korkarak bizimle görüsmedi”

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu’nun kendilerine bir gün gelip destek vermediginden yakinan baba Özcan, “Ortayi karistiran CHP’dir. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Selahattin Demirtas’i birakin diyor. Bir gün gelip bize destek vermedi. Geldi Diyarbakir’da bizi kandirdi ve bizimle görüsecegini söyledi.

Demirtas’tan korkarak bizimle görüsmedi. Gelip orada 1-2 kisiyle fotograf çekip kaçti gitti. Kiliçdaroglu, Atatürk’ün arkasina siginmis. O dogru bir insan degil. Kendisi HDP’ci. Altili masa bir araya gelmis altina da HDP’yi koymuslar. Bunlarin kimseye faydasi yok. Bunlar HDP ile beraber. HDP olmazsa bunlar is yapamaz. Gizlice HDP’den bilgi alip sonra konusuyorlar. Selahattin Demirtas’in birakilmasini niye istiyorlar da bizim çocuklarimizin gelmesini niye istemiyorlar. Kiliçdaroglu, gitsin Demirtas’a bizim çocuklarimizi geri vermesini söylesin. Kiliçdaroglu, HDP’nin parmagidir. HDP ne derse o onu yapar” diye konustu.

Kaynak: İHA