Kestel'de Çayir Tirtili Istilasina Dronlu Önlem

Bursa’da tarimda yeni teknolojiler kullanarak dijital tarim alaninda öncü olan Kestel Belediyesi, Trakya ve Marmara bölgelerinde yasanan çayir tirtili istilasina karsi Zirai Insansiz Hava Araci (ZIHA) ile çiftçilere destek veriyor.

Kestel'de Çayir Tirtili Istilasina Dronlu Önlem
Kestel Belediyesi, Zira Insansiz Hava Araci’ni bünyesine kazandirdi. ZIHA’nin ilk mesaisi ise çayir tirtili ile mücadele oldu. Trakya ve Marmara bölgelerinde ayçiçek tarlalarinda baslayan çayir tirtilina karsi önlem alan Kestel Belediyesi, ilçedeki üreticilerin tarlalarinda dron ile zirai ilaçlama çalismalarina basladi.

Kestel Belediyesi bünyesine kazandirilan ZIHA ile 10 dönümlük bölge 10 dakika içerisinde ilaçlanabiliyor. Bu teknoloji ile su, ilaç, yakit ve zaman tasarrufu saglanarak, verimliligin artmasi hedefleniyor.

"Tarimda yenilige ve gelisime büyük önem veriyoruz"

Kestel Belediyesi olarak çiftçi ve üreticinin her zaman yaninda olduklarinin altini çizen Kestel Belediye Baskani Önder Tanir, "Her alanda zengin oldugu gibi tarim alaninda da önde gelen ilçemizde yaptigimiz çalismalar ve projeler ile kiymetli çiftçilerimizin yaninda oluyoruz. Geçtigimiz yil hayata geçirdigimiz Tarlada Dijital Toprak Analizi hizmetiyle, binlerce üreticimizin yüz binlerce lira tasarruf etmesini ve veriminin artmasina vesile olduk. Tarimda yenilige ve gelisime büyük önem veriyoruz. Bu kez de çayir tirtili istilasiyla mücadele konusunda yanlarindayiz. Belediyemiz bünyesine kazandirdigimiz ZIHA ile çiftçilerimizin tarlalarinda ilaçlama islemi gerçeklestiriyoruz. Tarlalarina traktör girmedigi için ürünleri ve topraklari zarar görmüyor. Yakit, ilaç, su, isçi ve zamandan büyük oranda tasarruf ediliyor. 10 dönümlük alan, haritalandirma yöntemiyle 10 dakika içerisinde tamamen ilaçlanmis oluyor. Bugün itibariyle hizmete basladik. Diger ilaçlamalara göre yüzde 95 oraninda avantajli oldugunu söylemek mümkün. Ilçemize ve üreticimize hayirli olsun. Hep birlikte bu durumla mücadele ederek basarili olacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA