Karabük'te AFAD Yil Içerisinde 100 Tatbikat Gerçeklestirdi

Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Gazanfer Erbay, 2022 yilinda afet olaylarinda halkin bilinçlendirilmesi, alinmasi gereken tedbirler ile acil durumlarda uygulanabilecek hareket tarzlarina dair usul ve esaslara yönelik olarak 100 tatbikat gerçeklestirildigini söyledi.

Karabük'te AFAD Yil Içerisinde 100 Tatbikat Gerçeklestirdi
Karabük Valisi Fuat Gürel, AFAD Müdürlügünü ziyaret ederek Il Müdürü Dr. Gazanfer Erbay’dan yapilan çalismalar hakkinda bilgiler aldi.

AFAD Müdürlügünün organizasyon yapisi, hedefleri gerçeklestirilen çalismalar hakkinda bilgiler veren Erbay, 2022 yili içerisinde Afet Farkindalik, KBRN Farkindalik ve Süpheli Posta, Yangin Farkindalik, Sivil Savunma Planlama Arama Kurtarma, AFAD Gönüllü olmak üzere toplam 69 bin 205 kisiye egitim verdiklerini ifade etti.

Erbay, yil içerisinde Subat ve Haziran aylarinda Yenice ilçesinin asiri yagislardan etkilendigini, 1 Temmuzdan itibaren genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan edildigini ve müdürlük olarak tüm personelleri ile birlikte çalisarak hayatin normal seyrinde devam etmesini sagladiklarini söyledi.



2022 yilinin AFAD Tatbikat Yili olarak ilan edildigini sözlerine ekleyen Erbay, il genelinde afet olaylarinda halkinin bilinç düzeyini yükselterek, alinmasi gereken tedbirler ile acil durumlarda uygulanabilecek hareket tarzlarina dair usul ve esaslara yönelik olarak 100 tatbikat gerçeklestirildigini 45 bin 771 kisi ile Türkiye Afet Müdahale çerçevesinde tüm çalisma gruplarinin tatbikatlara katilarak organizasyon ve planlama gerçeklestirdiklerini aktardi.

Olabilecek bir afet durumunda planlama koordinasyon ve birlikteligin önemine vurgu yapan Vali Fuat Gürel “Içinde bulundugumuz bu yilda afetlerle karsi karsiya kaldik hizli etkili bir sekilde reaksiyon gösterdik bunu yapilan tatbikatlara borçluyuz sükürler olsun ki can kaybi yasamadik tatbikatlar sayesinde vatandaslarimizin da bilinçlendigine inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA