Istanbul Il Göç Idaresinden Istanbul'daki Yabanci Uyruklu Sahislarla Ilgili Açiklama

Istanbul Il Göç Idaresinden, megakentteki yabanci uyruklu sahislarla ilgili yapilan bilgilendirmede, ocak ayindan bugüne kadar toplam 94 bin 708 kaçak göçmen hakkinda islem yapildigi açiklandi.



Istanbul Il Göç Idaresinden, megakentte yasayan yabanci uyruklu sahislarla ilgili bilgilendirme açiklamasi yapildi. Il Göç Idaresinden yapilan açiklamada, Istanbul’da toplam 1 milyon 294 bin 124 yabanci uyruklu sahsin yasal olarak ikamet ettigi ve Ocak ayindan bu yana da toplam 94 bin 708 kaçak göçmenle ilgili islem yapilarak geri gönderme merkezlerine sevk edildikleri açiklandi.

Il Göç Idaresinden yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Istanbul’da bulunan yabancilara yönelik tüm islemler, 6458 sayili Yabancilar ve Uluslararasi Koruma Kanunu kapsaminda yürütülmektedir. Hâli hazirda ilimizde; 746 bin 16 ikamet izni sahibi yabanci 548 bin 108 geçici koruma sahibi Suriyeli olmak üzere toplam 1 milyon 294 bin 124 yabanci yasal olarak ikamet etmektedir. Ilimizde yasal kalis hakkina sahip yabancilar, ilgili mevzuat kapsamindaki hak ve hizmetlere erisebilmektedir. Yasal kalis hakki bulunmayan kaçak göçmenlerin ise herhangi bir kamu hizmetinden faydalanmasi mümkün degildir. Kaçak göçmenler, kolluk birimlerimiz tarafindan tespit edildigi anda, haklarinda gerekli adli ve idari islemler baslatilmakta ve Müdürlügümüzce sinir disi islemi uygulanmaktadir. Ilimizde ocak ayindan bugüne kadar yapilan denetimlerde 94 bin 708 kaçak göçmen hakkinda yasal islem yapilmis ve 19 bin 32 kisi dogrudan Istanbul Havalimani’ndan ülkelerine sinir disi edilmistir. Hakkinda islem yapilan 66 bin 524 kaçak göçmen ise sinir disi edilmek üzere Göç Idaresi Baskanligi koordinasyonunda diger illerde bulunan geri gönderme merkezlerine sevk edilmistir. Bununla birlikte, il genelinde yabancilara ait 7 bin 975 isletme tabelasinin mevzuatimiza uygunlugu denetlenmis, 5 bin 768 isyeri tabelasi standartlara uygun hale getirilmis, 2 bin 207 isyeri tabelasi hakkinda islemler devam etmektedir. Yabanci uyruklularin ülkemizdeki istatistiki bilgilerine Göç Idaresi Baskanligi internet sitesinden (www.goc.gov.tr) erisilebilmektedir. Detayli ve güncel tüm bilgiler kamuoyu ile paylasilmaktadir. Yetkililer tarafindan göç konusunda yapilacak açiklamalarda resmi verilerden yararlanilmasi, kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi hakki çerçevesinde herkesten gerekli özen ve hassasiyetin gösterilmesi beklenmektedir.”
Kaynak: İHA