Hawaii'de Kesis Foku Yüzen Kadina Saldirdi

Hawaii Adasi’nda bulunan Kaimana Plaji’nda kesis foku yüzen kadina saldirdi.

Hawaii'de Kesis Foku Yüzen Kadina Saldirdi


ABD’nin Büyük Okyanus’ta yer alan Hawaii eyaletinden yer alan Kaimana Plaji’nda kesis foku yüzen kadina saldirdi. Plajdakiler saldiriyi fark eder fark etmez kadinin yanina kosarken, bir kisi kano ile kadinin bulundugu bölgeye giderek foku kadindan uzaklastirdi. Yüzünden, sirtindan ve kollarindan yaralanan kadina ilk yardimi kiyida bulunanlar yapti.

Hawaii Arazi ve Dogal Kaynaklar Departmani tarafindan yapilan açiklamada, kadinin 60 yasinda California’da bir ilkokul ögretmeni oldugu aktarildi.

Hawaii Deniz Hayvanlari Müdahale (HMAR) ekibi ise, halktan uyarilara uymalarini isterken, karada ve suda foklarla olan mesafelerini korumalari çagrisinda bulundu. HMAR, "Insanlara, yavrulari olan Hawai foku annelerinin koruyucu oldugu, tehlikeli olabilecegi ve yakinlardaki yüzücülerde ciddi yaralar açtigi tekrar hatirlatiliyor. HMAR, yavrulari olan bir fok annesi bölgedeyken su içi aktivitelere katilmamalari ve yavrulari olan anne foklardan en az 150 metre uzakta durmalari konusunda insanlari uyarmaya devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA