Hasat Döneminde Arazi Yollarinda Düzenleme Yapiliyor

-Sivas Ziraat Baskani Haci Çetindag, Sivas’ta hububat hasadi öncesi çiftçilere kolaylik saglanmasi amaciyla köylerin arazi yollarinda düzenleme yapildigini söyledi.

Hasat Döneminde Arazi Yollarinda Düzenleme Yapiliyor
Sivas’ta hububat hasadi öncesinde çiftçilerin ulasimda ve hasatlarini nakil ederken sikinti yasamamalari için Sivas Ziraat Odasi Baskani Haci Çetindag dügmeye basti. Sivas Il Özel idaresinden kiralanan 2 greyder sayesinde köy arazi yollarinda düzenlemelere baslandi ve çiftçilerin rahat ulasim saglamasi için çalismalar hiz kesmeden devam ediyor.

“Çiftçilerimiz mazot masraflarini karsilamalari halinde bu hizmetten yararlanabilirler”

Sivas Merkez ilçesine bagli köylerde hasat mevsimi öncesi arazi yollarinin tesviyesi ve düzenlenmesinin gerçeklestirildigini belirten Sivas Ziraat Baskani Haci Çetindag, “Uygulama ile ulasimda sikinti yasanmamasi ve tarladaki ürünlerin daha rahat hasat edilmesi amaçlaniyor. Çiftçilerimizin ürünlerini daha rahat kosullarda hasat etmelerine yardimci olmak amaciyla merkeze bagli köylerde Il Özel Idaremizin destekleriyle kiralanan 2 greyder ile arazi yollarinin açilmasi saglaniyor. Çiftçilerimiz mazot masraflarini karsilamalari halinde bu hizmetten yararlanabilirler. Bizlere bu imkâni saglayan Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Kadir Algin’a ve Il Genel Meclisi Baskani Hakan Akkas’a tesekkür ediyor çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA