Gültak Açiklamasi 'Akdeniz'in Kurtulusu Kentsel Dönüsümle Mümkün'

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, ilçede acil ihtiyaç duyan 6-7 mahallede daha kentsel dönüsüm projelerini gerçeklestirmek istediklerini belirterek, “İçel ve Akdeniz’in tek kurtulusu, vatandasimizi magdur etmeden yerinde kentsel dönüsüm projelerini hayata geçirmektir” dedi.

Gültak Açiklamasi 'Akdeniz'in Kurtulusu Kentsel Dönüsümle Mümkün'
Mahalle ve esnaf ziyaretlerini araliksiz sürdüren Gültak’in son duragi Siteler Mahallesi oldu. Baskan yardimcilari, meclis üyeleri ve parti yetkililerinin de katildigi bulusmada söz alan Siteler Mahalle Muhtari Nebi Akkagit, ziyareti ve mahalleye kazandirdigi hizmet ve çalismalar nedeniyle Baskan Gültak ve belediye hizmet birimlerine tesekkür etti.

Borçlanma talebi için destek

Akdeniz Belediye Baskani Gültak da mahalleye sunulan hizmetleri anlatti, kalanlarin da en kisa sürede vatandaslara sunulacagini anlatti. Konusmasinda, Cumhur Ittifaki olarak oybirligi ile İçel Büyüksehir Belediyesine 310 milyon TL borçlanma yetkisi verdiklerini hatirlatan Gültak, Akdeniz Belediyesinin 28 Temmuz’da yapilacak olaganüstü meclis toplantisinda borçlanma talebini yeniden gündeme getireceklerini belirtti.

Meclis üyeleri ve muhtarlardan destek isteyen Gültak, “Simdi bizler de talep ettigimiz bu borçlanma yetkisinin Meclisimizden oybirligi ile çikmasini bekliyoruz. Çünkü Akdeniz’in, Büyüksehire göre çok daha fazla ihtiyaci var. Merkez ilçelerde ekonomik olarak en çok sikinti çeken belediyelerin basinda geliyoruz” diye konustu.

“Geçmiste korkmuslar ama biz basardik”

Sitelerin de kentin en eski mahallelerinden biri olduguna dikkat çeken Gültak, Çay ve Baris mahallesi örneklerini vererek, yerinde kentsel dönüsüm projelerinin önemine degindi. Özellikle projenin tamamlandigi Çay Mahallesi’nde yasayan vatandaslarin çok avantajli bir durumda oldugunu belirten Gültak, Baris Mahallesi’nde de projenin hizla ilerledigini, 1 yila kalmaz bitecegini ifade etti.

“Sadece bu 2 mahallemiz degil, İçel ve Akdeniz ilçemizin birçok mahallesi dönüsüme ihtiyaç duyuyor” diyen Gültak, sözlerini söyle sürdürdü; “Halkin magdur olmamasi kaydiyla, yerinde kentsel dönüsüm projeleriyle bu sehir degisir. Yarin Çay Mahallesi sakinleri yeni, modern ve güvenli konutlarina yerlesecek, Baris Mahallesi de yaklasik 1 sene sonra teslim edilecek. Yepyeni evler, tapu sorunu, park sorunu yok, çocuklarin oyun alani sorunu, kres, ibadethane sorunu yok.”

“Biz konusmuyoruz, is yapiyoruz”

“İçel’in kurtulusu, vatandasi da magdur etmeyen kentsel dönüsüm projeleridir” diyen Baskan Gültak, “Siteler ve diger mahallelerimizin her türlü sorununu çözmek istiyorsak devletin de sagladigi imkanlari kullanarak İçel’de kentsel dönüsüm projelerini hayata geçirmek zorundayiz. Bugüne kadar kimse yapmamis, korkmus. Baska bir formül bulan da yok. Tabi vatandasi ikna edemezsen sikinti yasarsin ama biz basardik. Gelecek seçimde Akdeniz’de yeniden seçilip göreve gelmemiz halinde, bu kez 2 degil, alt ve üstyapisi sorunlu, parki, yesil alani olmayan 6-7 mahallemizde birden kentsel dönüsüm projelerini baslatacagiz. Bu konuda hükümetimizin de destegini aliyoruz. Baskalari konusuyor ama biz is yapiyoruz. Bitirdigimiz projeleri de ortaya koyduk” ifadelerini kullandi.

“Akdeniz artik kavga ile degil festivallerle aniliyor”

Hafta sonu Esenli Mahallesinde, belediyenin ilk kez düzenledigi Esenli Üzüm Senligi’ne de deginen Gültak, senligin, kendisinin de beklediginin çok üzerinde bir katilim ve ilgi gördügünün altini çizerek, “Açikçasi sasirmadim degil ama demek ki bunlar lazim. Bugün sosyal medyada festival yazdiginizda karsiniza Karaduvar çikiyor. Çünkü Akdeniz, artik kavga ve uyusturucu ile anilmiyor. Festivaller, senlikler, baris ve kardeslikle aniliyor. Bunlar da kolay olmuyor, çalisarak oluyor” diye konustu.

Kaynak: İHA