Gediz'de Tarhana Pisirme Yarismasi

Kütahya’nin Gediz ilçesinde Geleneksel Tarhana Festivali etkinlikleri çerçevesinde, ’Tarhana Pisirme Yarismasi’ düzenlendi.

Gediz'de Tarhana Pisirme Yarismasi
Gediz Belediyesi Gediz Elif Ana Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi is birliginde düzenlenen yarismaya; Gediz Belediye Baskan Yardimcisi Sule Bilgili, Gediz Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Vedat Öztürk, Gediz Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Üyeleri, S.S. Gediz Elif Ana Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi Baskani Sacide Basyigit ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Gediz Kadin Kollari, jüri üyeleri Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarim Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölüm Baskani Prof. Dr. Y. Birol Saygi, Arife Azmanoglu, Suavi Sayin, Muzaffer Tutal, Fatma Simsek, yarismacilar ve vatandaslar katildi.

Gediz Açik Hava Sahnesinde 10 kisinin katilimi ile yapilan yarismada, yarismacilar pisirdikleri tarhanalarini jüri üyelerine sundu.

Jüri üyeleri tarhananin kokusu, kivami, lezzeti ve görselligi gibi kriterlere bakarak puanlama yapti. Yarisma sonunda Nuray Dizmanoglu 2022 yili Tarhana Pisirme Yarismasi birincisi olurken, Havva Ünalan ikinci, Filiz Yildiz ise üçüncü oldu.

Yarismada birinciye, 2 bin 500 TL ve üç gün Muratdagi Termal ve Kayak Merkezi’nde tatil, ikinciye bin 500 TL ve iki gün Muratdagi Termal ve Kayak Merkezi’nde tatil ve üçüncüye bin TL ve bir gün Muratdagi Termal ve Kayak Merkezi’nde tatil ödülleri verildi.

Kaynak: İHA