Emre Kaya'dan Bir Neset Ertas Klasigi

Yillardir pop müzigi eserleriyle ünlü olmasina ragmen arabesk eserlerden olusan Usta Sarkilar projesiyle de bu alandaki rüstünü ispatlayan Emre Kaya, sosyal medya hesabindan paylastigi bir Neset Ertas klasigi olan “Sad Olup Gülmedim” adli türkü ile adeta girtlak sov yapti.

Emre Kaya'dan Bir Neset Ertas Klasigi
“Sad olup gülmedim de eller içinde. Soldu benim gülüm, güller içinde, Bir bahti karaliyim, oy kullar içinde. Gitti benim yârim gelmedi” dizeleriyle baslayan türküyü seslendiren ünlü popçu, begeni rekorlari kirdi.

3 yasinda cura çalmaya baslayan, aile dostlari olan Türk Halk Müziginin efsane sesi Neset Ertas’in kucaginda büyüyen ve katildigi birçok programda ve verdigi röportajlarda pop müzik sanatçisi olmasina ragmen “Idolüm Neset Ertas” diyen Emre Kaya, bir Neset Ertas klasigi olan türküyü seslendirirken, dinleyenleri hayran birakti.

Her tarz eseri kendine has yorumuyla seslendiren ve paylastigi Türk Halk Müzigi eseri de yüzlerce mesaj alan ünlü sanatçi, adeta girtlak sov yaptigi paylasiminin altina biraktigi notta ise sunlari kaydetti:

“Bugüne kadar sizleri sadece sözü ve müzigi bana ait olan modern hit sarkilarla bulusturdum. Çok küçük yaslardan itibaren birçok müzik tarzinin içinde solist olarak yer aldim. Beni sadece sizlere gösterdigim tarzdaki müzik ile tanitiniz. ’Artik tarzim bu. Sadece bu müzigi yapiyorum. Ben buyum’ gibi klise ve geleneksel kafa yapisindan uzaklasarak, bendeki diger Emre’leri de artik sizlerle bulusturma heyecani içerisindeyim."

Emre Kaya, paylasiminin devaminda isim vermeden göndermelerde de bulunarak, söyle devam etti:

"Müzik yaparken bir taraftan da konusulmak için seçilen birçok yol vardir. Bunlarin zaten artik halk farkinda. Maymunluk veya sahnede agzina geldigi gibi konusma, küfür etme gibi seylerden bahsediyorum. Bunun adini da samimiyet koymalari tamamen magazinsel yaklasimlar. Aslinda yazilacak birçok sey var ama zaten artik kimse saf degil, anladi. Unutmayalim ki meslegini böyle kullanarak gündemde kalmaya çalisanlar basarili olamaz sadece günü ve ani kurtarir."

10 eser yolda

Usta Sarkilar projesiyle basariyi yakalayan Emre Kaya, ayni paylasiminin devaminda hayranlarina sözü ve müzigi kendisine ait 10 yeni eserin müjdesini de verdi. “Yeni sarkilar geliyor” diyen Emre Kaya, hayranlarini hem meraklandirdi hem de heyecanlandirdi.

Müzik kariyerine onlarca albüm sigdiran, birçok projede müzik direktörü olarak yer alan, yilin en iyileri arasinda çok sayida ödülün sahibi olan Emre Kaya, kendisine söhret kapilarini açan söz ve müzigi kendisine ait eserlerin yaninda, meslektaslarina verdigi bestelerle de onlarin basarilarina güç katti. Emre Kaya, Murat Dalkiliç (Kader, Çatlat), Bengü (Elveda), Zeynep Dizdar (Sana Güvenmiyorum) ve Yildiz Tilbe (Git) ile Niran Ünsal (Zavallisin) gibi popüler yorumcularin seslendirdigi zirvedeki sarkilarin da mimari olarak taniniyor.
Kaynak: İHA