Diyanet Isleri Baskani Erbas, Nijer Heyeti Ile Bir Araya Geldi

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, eski Nijer Basbakani Dr. Hamid Algabid ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Nijer Heyeti Ile Bir Araya Geldi
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, eski Nijer Basbakani ve Islam Isbirligi Teskilatinin eski Genel Sekreteri Dr. Hamid Algabid ve beraberindeki heyeti makaminda agirladi. Erbas, halen Nijer Vakiflar Genel Müdürlügü Rehberlik ve Teftis Kurulu Baskanligi görevini yürüten Dr. Hamid Algabid ve heyetinin ziyaretinden duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Bu ziyaretin yeni kurmus olduklari vakfin gelismesine, hayirli hizmetler yapmasina katki saglamasini Cenab-i Hakk’tan niyaz ediyorum” dedi.

Erbas, vakiflarin toplumlarin gelismesinde ve insanliga hizmette en önemli vasitalardan birisi olduguna vurgu yaparak, “Islam medeniyetinin kurucusu olan Peygamber Efendimiz ayni zamanda vakif medeniyetinin de kurucusudur. Dolayisiyla mihrapta, minberde, kürsüde bir imam, müezzin, vaiz, müftü ne kadar peygamber varisi ise vakif gönüllüleri, vakif çalisanlari, vakfin mütevellisinde, yönetiminde çalisan herkes esasinda peygamber varisidir” diye konustu.

Erbas, iki ülkenin din egitimi, din hizmetleri ve birçok alanda is birligi yapmasinin önemine dikkati çekti.

“Türkiye, vakiflar konusunda çok köklü bir geçmise sahip”

Nijer Vakiflar Genel Müdürlügü Rehberlik ve Teftis Kurulu Baskani Dr. Hamid Algabid ise kabulden duydugu memnuniyeti dile getirerek, Erbas’a tesekkür etti. Algabid, “Türkiye, vakiflar konusunda çok köklü bir geçmise sahip. Türkiye’nin tecrübesinden faydalanmak istiyoruz” dedi.



“Ayasofya’da okudugunuz cuma hutbesiyle bizi duygulandirdiniz”

Heyette yer alan Nijer Vakiflar Genel Müdürü Khadijah Diallo da çalismalari konusunda Erbas’a bilgiler vererek, “Olusum asamasindayiz. Türkiye’den çok esinlendik. Çünkü Türkiye bu konuda çok büyük bir tecrübeye sahip” ifadelerini kullandi.

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas tarafindan Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi’nde 86 yilin ardindan okunan ilk hutbenin kendilerini duygulandirdigini aktaran Diallo, sunlari söyledi:

“Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas’in karsisinda oturmaktan dolayi çok duygulandigimi söylemek isterim. Bu, sizin bizi ikinci duygulandirisiniz. Iki sene önce de Ayasofya’da cuma hutbesinde okudugunuz hutbeyle bizi duygulandirdiniz. Ayasofya’nin cami statüsünü tekrar kazanmasi bizi çok duygulandirdi. Ve bunu kiliçla yaptiniz. Bizi ayrica duygulandirdi. Çok gurur duyuyoruz.”

Ziyarette Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Selim Argun ile Dis Iliskiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir de hazir bulundu.
Kaynak: İHA