Cumhurbaskanligi Sosyal Politikalar Kurulu, Alzheimer Gündüz Yasam Merkezi'nde

Cumhurbaskanligi Sosyal Politikalar Kurulu Baskan Vekili Prof. Dr. Vedat Isikhan ve kurul üyeleri, Karatay Belediyesi tarafindan Konya’ya kazandirilan Alzheimer Gündüz Yasam Merkezi’ni ziyaret ederek, yürütülen çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Cumhurbaskanligi Sosyal Politikalar Kurulu, Alzheimer Gündüz Yasam Merkezi'nde
“Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 Il” programlari çerçevesinde Konya’da bulunan Cumhurbaskanligi Sosyal Politikalar Kurulu Baskan Vekili Prof. Dr. Vedat Isikhan ve Kurul Üyeleri, Alzheimer Gündüz Yasam Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarete Cumhurbaskanligi Sosyal Politikalar Kurulu Baskan Vekili Prof. Dr. Vedat Isikhan’in yani sira kurul üyeleri arasinda bulunan ve ayni zamanda Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Bakan Yardimcisi olan Prof. Dr. Lutfihak Alpkan, Prof. Dr. Recep Sentürk, Dr. Murat Yilmaz ve Uzman Onur Kiliç, Konya Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Ibrahim Akyüz katildi.

Cumhurbaskanligi Sosyal Politikalar Kurulu Baskan Vekili Prof. Dr. Vedat Isikhan ve Kurul Üyeleri, Alzheimer Gündüz Yasam Merkezi’nde yürütülen çalismalar hakkinda Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Alzheimer Dernegi Konya Sube Baskani Prof. Dr. Figen Güney ve merkez yöneticilerinden bilgi aldi. Uluslararasi yayinlar ve raporlarla sik sik Dünya Saglik Örgütü tarafindan da övgüyle bahsedilen Alzheimer Gündüz Yasam Merkezi’nin Konya’da çok önemli misyon ve sorumluluk üstlendigini bu görevini de layikiyla yerine getirdigini ifade eden kurul üyeleri, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca ile merkez yönetimine tesekkür etti. Merkezden faydalanan hastalarla da bir araya gelen kurul üyeleri ayrica; merkezde alaninda uzman ve güler yüzlü personelin görev aldigini, bu ortamin Konyali hastalara ve hasta yakinlarina umut isigi oldugunu sözlerine ekledi.

“Hasta ve hasta yakinlarimizin dualari bize yeter”

Ziyaretleri ve ilgileri dolayisiyla Cumhurbaskanligi Sosyal Politikalar Kurulu Baskan Vekili Prof. Dr. Vedat Isikhan ve kurul üyelerine tesekkür eden Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca ise, Alzheimer Gündüz Yasam Merkezi’nin Türkiye’nin gurur kaynagi oldugunu belirtti.

Baskan Hasan Kilca, “Türkiye’de bu sekilde çalisan baska bir merkez yok ve ülkemizdeki tüm merkezlere örnek durumunda. Dünya Saglik Örgütü de sik sik böyle bir merkezin neredeyse dünyada tek örnek oldugunu ifade ediyor. Merkezimizin bu yönü elbette önemli ama bizim asil önemsedigimiz, merkezden faydalanan hasta ve hasta yakinlarimizin rahati ile mutlulugu. Özellikle hastalarimiza verilen hizmet ve ilginin kalitesi her türlü takdiri hak ediyor. Çinarlarimiza gereken ilgiyi, hassasiyeti ve fedakarligi gösteren tüm yöneticilerimize, Necmettin Erbakan Üniversitemize ve merkez çalisanlarina tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA