Çocuklar Yüzmeyi Karesi Millet Bahçesi'nde Ögreniyor

Balikesir’in Karesi ilçesinde ’Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ Projesi ile Karesi Millet Bahçesi’nde kurulan portatif havuzlarda yüzlerce çocuga yüzme kursu verilmeye baslandi.

Çocuklar Yüzmeyi Karesi Millet Bahçesi'nde Ögreniyor
Balikesir’in Karesi ilçesinde ’Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ Projesi ile yüzlerce çocuga yüzme kursu veriliyor. Gençlik ve Spor Bakanligi öncülügünde 81 ilde baslatilan ’Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ Projesi Balikesir’de Karesi ilçesinde Kaymakamlik koordinesinde Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Karesi Belediyesi, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü ortakliginda millet bahçesine kurulan portatif havuzda basladi.

3 ay sürecek proje ile 3’er haftalik dönemlerde 6-15 yas arasindaki çocuklar projeden yararlaniyor. Projenin ilk etabinda 500 çocuga yüzme ögretildi. Proje ile Yüzme egitimleri 10 Eylül 2022 tarihine kadar devam edecek olup, dönemler için kayitlar devam ediyor.

Sakarya, Toygar, Sefaköy, Üçpinar, Pasaalani mahallelerinden çocuk ve gençlerin katiliminin yogun oldugu Yüzme kursu antrenörler gözetiminde devam ediyor. Millet Bahçesi’nde kurulan portatif havuzda Karesi Kaymakami Metin Arslanbas, Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan ve Karesi Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Adem Özalp yüzme egitimi alan çocuklarin çalismalarini izlediler.

Kaymakam Arslanbas: “Ilgiden çok memnunuz”

Etkinlikte açiklamalarda bulunan Karesi Kaymakami Metin Arslanbas, Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan yüzme seferberligi baslatildigi söyledi.

Yüzme Bilmeyen Kalmasin sloganiyla baslatilan projenin önemine deginen Arslanbas, “Geçen yildan itibaren ilçemizde Gençlik ve Spor Il ve Ilçe Müdürlügü, Karesi Belediyesi ile birlikte millet bahçesinde kurdugumuz portatif havuzumuzda projemiz yogun katilimla devam ediyor. Velilerin, çocuklarin Ilgisinden ve memnuniyetinden dolayi çok mutlu oldugumuzu ifade etmek istiyorum. Kis döneminde de Karesi Belediyemize ait kapali yüzme havuzunda Belediyemiz ve Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügümüz katkilariyla pilot okullardan çocuklarimiza yüzme egitimi verildi.

Simdide yaz döneminde portatif havuzda daha fazla çocugumuza ulasarak yüzme ögrenen çocuk sayisini artirmak istiyoruz. Havuzlarimizda sporu tabana yaymak, yüzme bransini ögretmek ve yetenekli yüzücüleri kesfetmek istiyoruz. Karesi Millet Bahçesi’nde kurdugumuz havuzun kurulumuna verdigi destek ve diger çalismalarimiza katkilarindan dolayi, Gençlik ve Spor Bakanimiza, Belediye Baskanimiz Dinçer Orkan ve Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu’na tesekkür ediyorum” dedi.

Baskan Orkan: “Karesi’de yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak”

Proje ile Karesi’de yüzme bilmeyen çocuk kalmamasini hedeflediklerini söyleyen Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan’da “Yil boyunca tüm imkânlarimizi seferber ederek paydas kurumlarimizla çocuk ve gençlerimize çesitli branslarda spor yapma aliskanligi kazandirmaya yönelik çalismalar yürütmekteyiz. Yüzme bransina daha çok önem vererek kis döneminde kapali yüzme havuzunda, yaz döneminde Karesi Millet Bahçesinde kurulan portatif yüzme havuzunda yüzlerce çocuk ve gence ulasarak yüzme egitimi verilmesi amaçlanmaktadir. Gençlik ve Spor Il ve Ilçe Müdürlügümüzle koordineli çalismamiz sonucunda geçen yil kurulan portatif yüzme havuzunu Karesi Kaymakamimiz Sayin Metin Arslanbas, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürümüz Adem Özalp ile ziyaret ettik. Çocuklarimiza ve velilerimize ilgilerinden dolayi tesekkür ediyor, bu güzel proje için basta Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Kasapoglu olmak üzere Sayin Cumhurbaskanimiza ve tüm emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Karesi’de böyle güzel bir projeye imza attigimiz için bizler de çok mutluyuz” diye konustu.

Kaynak: İHA