Çarsamba Karma OSB'de Temel Atma

Çarsamba Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim binasi temel atma töreninde konusan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, “Çarsamba OSB ülkemizin üretim, ihracat ve istihdamina önemli katkilar verecek" dedi.

Çarsamba Karma OSB'de Temel Atma


Çarsamba Karma OSB yönetim binasinin temel atma töreni Vali Doç. Dr. Zülkif Dagli, Samsun Milletvekili Fuat Köktas ve Kemal Zeybek, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Nihat Soguk, protokol üyeleri ve is adamlarinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Kara, deniz, hava ve demiryolu olmak üzere 4 ulasim agina yakin olmasinin yani sira Samsun Merkez OSB ve sanayi sitelerine yakinligiyla da cazip bir konuma sahip olan Çarsamba Karma OSB’nin yaklasik iki ay önce ilk kazmasi vurulan altyapi yapim isinin hizla ilerledigini belirten Vali Dagli, bugün de yönetim binasinin temel atma törenini gerçeklestiriyor olmanin mutlulugunu ve heyecanini hep birlikte yasadiklarini ifade etti.

700 metrekare insaat alaninda 2 kat olarak insa edilecek yönetim binasinin en geç 4 ay içerisinde bitirilmesinin hedeflendigini ifade ede Dagli, Çarsamba Karma OSB’nin altyapi ve üstyapisiyla yatirimcilar tarafindan örnek gösterilecek bir OSB olmasi için gayret gösterdiklerini yineledi. Dagli, yol, kanalizasyon, içme suyu, yagmur suyu, telekomünikasyon, bisiklet yollari, aydinlatma ve elektrik islerini kapsayan altyapi yapim isleriyle trafo merkezi insaatinin da es zamanli olarak tamamlanmasiyla Çarsamba Karma OSB’nin sehre ve ülkenin üretim, ihracat ve istihdamina önemli katkilar vermeye baslayacaginin altini çizdi.

Yatirimci firmalar tarafindan yogun talep görmeye devam eden OSB’de bugüne kadar 43 sanayi parselinden 30’unun tahsisinin gerçeklestirildigini ve firmalarla birebir yapilan görüsmelerin titizlikle sürdürüldügünü kaydeden Dagli, OSB’de ihracata dayali ve yüksek katma degerli ürün üretimi yapan firma ve sektörlere tahsis yapilmasi noktasinda hassasiyet göstermeye devam ettiklerini ve tahsis yapilan bazi firmalarin da insaatlarina basladigini, tüm firmalardan en geç iki yil içerisinde faaliyete geçilmesi konusunda taahhüt aldiklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA