Büyükkiliç'tan Kayseri Sehir Kütüphanesine Ziyaret

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, sehre kazandirdigi, sehrin kültür ve egitimine armagan ettigi Kayseri Sehir Kütüphanesi’ni ziyaret ederek, gençlerle sohbet etti. Gençlere ögütler veren Baskan Büyükkiliç, “150. Yilda 150 Proje çerçevesinde büyük bir gayretle sürdürdügümüz çalismalarimizla ’kütüphaneler sehri’ olma yolunda emin adimlarla ilerliyoruz” dedi.

Büyükkiliç'tan Kayseri Sehir Kütüphanesine Ziyaret


Sik sik gençlerle bir araya gelen Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, bu kez de Büyüksehir Belediyesi’nin sehre kazandirdigi önemli bir kültür yatirimi olan Kayseri Sehir Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Sehir Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya gelerek sohbet eden Baskan Büyükkiliç, sinavlara hazirlanan ögrencilere basarilar diledi. Kayseri’nin sadece bugününe degil gelecegine de armagan ettikleri kütüphanelerin kent için çok önemli oldugunu ifade eden Baskan Büyükkiliç, konusmasina söyle devam etti:

"Tarihe açilan bir kapi olan Kayseri Sehir Kütüphanemizi ziyaret ettik. Gençlerimizle sohbet ettik. Agabeyleri olarak onlara yol göstermek bizim boynumuzun borcu. Büyüksehir Belediyesi olarak, Kayseri’de kendilerini gelistirmeleri adina birçok çalismalarimiz var. Bu firsatlari kaçirmasinlar. Bizler, gençlerimizin her zaman yaninda ve destekçileri olacagiz. Sehir Kütüphanemiz toplam 200 kisilik çalisma alanina ve yaklasik 10 bin kitap kapasitesine sahip. Kütüphane yatirimlarimiz Sehir Kütüphanesi ile sinirli degil tabi ki. Onun disinda geçtigimiz günlerde açilan Talas Mevlana Kütüphanesi ile birlikte Büyüksehir Belediyemize ait 8 kütüphanemiz mevcut. Ayrica Erkilet’te açacagimiz kütüphanemizle 9’uncu kütüphanemizi açmis olacagiz. 10’uncu kütüphanemiz olacak olan Çocuk Kütüphanesi projemizin de çalismalari sürüyor.”

Baskan Büyükkiliç, Kayseri Sehir Kütüphanesi’nde incelemelerde bulunarak, kütüphanede ders çalisan gençlere basarilar diledi.
Kaynak: İHA