Bergama'da Isçi Maaslarina Ikinci Zam

Dünya’nin içinde bulundugu yüksek fiyatlar nedeniyle Bergama Belediyesinde sendikali olarak çalisan isçilerin maaslarina 2022 yili içinde ikinci defa zam karari alindi. Ek protokol imza töreninde konusan Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, “Pandemi sonrasi ortaya çikan dalgalanmalar tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de etkisini gösterdi. Asgari ücrete gelen zam ardindan bizde belediyemizde çalisan isçilerimizin maaslarina zam yapma karari alarak, maaslari iyi bir noktaya getirdik” dedi.

Bergama'da Isçi Maaslarina Ikinci Zam
Yürürlükte Toplu Is Sözlesmesi olmasina ragmen ikinci kez ek protokol yapilan Bergama Belediyesinde görevli isçiler için yapilan maas artisi ile yüksek fiyatlardan isçinin korunmasi yönünde adim atildi. Pandemi dönemi ile birlikte tüm dünyada ortaya çikan yüksek fiyatlar ve enflasyona isçilerini ezdirmemek üzere harekete geçen belediyelerden birisi olan Bergama Belediyesinde 2022 yili içerisinde ek protokol ile ikinci kez zam yapilmasi, isçiler arasinda sevinçle karsilandi. Düzenlenen ek protokol imza törenine Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, Hak-Is Konfederasyonu Izmir il Baskani ve Hizmet-Is Sendikasi Izmir Sube Baskani Gültekin Simsek, Belediye Baskan Yardimcisi Askin Uyar, Cüneyt Umutlu, sendika isyeri temsilcileri ile temsilen her bir birimden çalisanlar katildi.

Hizmet-Is Sendikasi ile yapilan toplu is sözlesmesi ek protokolü ile belediye sirketlerinden Bakirçay isçilerine yüzde 36, Beta isçilerine yüzde 33 ve kadrolu isçilere yüzde 23 zam yapildi. Yeni zam oranlari ile birlikte kadrolu isçilerin en düsük maasi 9 bin 892 TL, Beta sirketi isçilerinin en düsük maas 8 bin 807 TL, Bakirçay sirketi isçilerinin en düsük maasi ise 6 bin 895 TL oldu.

“Layikiyla çalisan isçimizin yaninda olmaya devam edecegiz”

Ek protokol imza töreninde konusan Baskan Hakan Kostu, korona virüs pandemisi nedeniyle tüm dünyada her alanda yüksek fiyatlar görüldügüne ve Türkiye’nin de bu durumdan etkilendigine dikkat çekerek, “Korona virüs ve arkasindan ortaya çikan dalgalanmalar, Rusya-Ukrayna savasi ile fiyatlar degisti. Alim gücü degisti. Ama hayat devam ediyor. Enflasyon sikintisi sadece ülkemiz ile alakali degil, yurtdisinda da biz bu durumu yakindan gördük. Tüm Avrupa devletlerinde en iyi ekonomisi olandan itibaren hepsinde yüksek enflasyonlar görülüyor. Bu durum küresel bir kriz. Hep birlikte bu durumu atlatacagiz. Bu durumdan en hizli çikan ülke biz olacagiz. Türkiye’miz bütün krizlerden güçlenerek çikmistir. Insallah bu ekonomik dalgalanma ve buhrandan da güçlenerek çikacaktir. En son tahil krizinin çözümünde Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in ve ülkemizin rolü de büyük oldu. Ayni sekilde ekonomik krizden de tüm dünyada en hizli siyrilan insallah Türkiye’miz olacaktir. Umut ediyoruz ki; buhranlar, savaslar bitsin. Maalesef aç gözlülügün dünyayi getirdigi hal bu. Buna ragmen Türkiye Cumhuriyeti, eski Türkiye Cumhuriyeti degil. Biz bu dertleri atlatacagiz. Bu süreçte de belediyemizde isçi arkadaslarimizi rahatlatabilmek, kazançlarini artirabilmek için elimizden geleni yapmaya bugüne kadar oldugu gibi devam edecegiz. Ekonomik sikintilardan belediye olarak bizde etkileniyoruz. Gelirlerimiz, Iller Bankasi paylarimiz olumsuz yönde etkileniyor. Bu etkilenmeler olmasaydi isçilerimizi çok çok daha iyi sartlara getirmek mümkün olabilirdi” dedi.



Sendika baskanindan tesekkür

Imza töreninde konusan Hizmet-Is Sendikasi Izmir Sube Baskani Gültekin Simsek, yürürlükteki Toplu Is Sözlesmesine ragmen ikinci kez ek protokol yapilmasi talebine olumlu cevap veren ve ek protokol yapan Baskan Kostu’ya, sendika ve isçiler adina tesekkür ederek, “Özellikle Bakirçay sirketinde çalisan ve yillardir magdur edilen isçilerin sorunlarini olumlu tavir sergileyip çözen Bergama Belediye Baskanimiz Hakan Kostu, 1 yil içinde kadrolu Beta ve Bakirçay sirketi için ikinci defa ek protokol yaparak, isçilerimizin yaninda durdugunu bir kez daha göstermistir” diye konustu.

Konusmalarin ardindan isçilerin alkislari arasinda maas zammi ek protokolü için imzalar atildi.
Kaynak: İHA