Batman'da Hirsizlar Engelli Vatandaslarin Araç Sarj Istasyonlarina Dadandi

Batman’da engelli vatandaslarin akülü araçlarini sarj etmeleri için kentin 6 farkli noktasina kurulan sarj istasyonlari, kimligi belirsiz kisi ve ya kisilerce zarar verilip, sarj kablolarinin yerinden söküldügü iddia edildi.

Batman'da Hirsizlar Engelli Vatandaslarin Araç Sarj Istasyonlarina Dadandi
Batman Millet Bahçesine gezintiye çikan engelli birey Ömer Polat, parkta bulunan sarj istasyonun bir kablosunun çalindigini ve diger iki kablosunun da çalismadigini ileri sürdü. Polat, “Su an bulundugum yer Batman Millet Bahçesi. Aracimi sarj edecektim. Geldim, baktim kablolarimizin iki tanesi yerinde ama çalismiyorlar; bir tanesini de çalmislar. Devletimizin bu duruma el atmasini istiyoruz. Bunlarin tamir edilmesini istiyoruz” dedi.

Engelli bireylerin araçlarini sarj etmeleri için kurulan sarj istasyonlarina zarar verildigini iddia eden Alican Atak ise millet bahçesinde bulunan sarj istasyonun bir kablosunun koparildigini, diger iki tanesinin de çalismadigini söyledi.

Atak, “Engelli bireyler için can damari olan bu kablolara vatandaslarin biraz daha duyarlilik gösterip zarar vermemelerini istiyoruz. Maalesef engelli bireyler bu yüzden evlerine dogru dürüst gidemiyor. Sehir merkezinde dogru dürüst ulasimlarini saglayamiyorlar. Tüm yetkililerden bu konuya biraz daha duyarli olmalarini talep ediyoruz. Vatandaslarimizin da bu engelli sarj istasyonlarina sahip çikmalarini bekliyoruz. Özellikle gençlerin bu kablolara zarar vermemelerini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA