Baskan Büyükkiliç'a Avrupa'daki Kayserililerden 'Tesekkür' Ziyareti

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Avrupa Kayserililer Dernegi Genel Baskani Muzaffer Polat ve beraberindeki heyeti makaminda kabul etti. Baskan Büyükkiliç, kadim kent Kayseri’de Avrupa’da yasayan gurbetçileri bir araya getirdiklerini ve etkinligin büyük begeni topladigini belirtirken, Polat ise Avrupa’daki Türkler Kayseri Bulusmasi’ni düzenledikleri için tüm gurbetçiler adina Baskan Büyükkiliç’a tesekkür etti.

Baskan Büyükkiliç'a Avrupa'daki Kayserililerden 'Tesekkür' Ziyareti


Kentte yerel yönetim hizmetlerini etkin ve kaliteli bir sekilde yürüten Dr. Memduh Büyükkiliç yönetimindeki Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak etkinliklere de imza atmayi sürdürüyor. Bu çerçevede gerçeklestirdigi faaliyetleri ile dikkat çeken Baskan Büyükkiliç’a ziyaretler de sürüyor. Kayseri’deki bulusmadan dolayi memnuniyet duyduklarini ifade eden Avrupa Kayserililer Dernegi Genel Baskani Muzaffer Polat ve beraberindeki heyet Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’a nezaket ziyaretinde bulundu. Baskanlik makaminda kabul ettigi Polat ve beraberindeki heyetle sohbet eden Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Kadim kentimiz tarihi ve kültürel zenginlige sahip oldugu gibi yurt içinde hemen her sehirdeki, yurt disinda ise Avrupa’nin dört bir yanindaki kadirsinas ve çaliskan insaniyla bulunmaz bir zenginlige de sahip. Yerel yöneticiler olarak sadece Kayseri’de yasayan hemsehrilerimizi degil dünyanin herhangi bir yerinde bulunan vatandasimizi kucaklamak için gayret gösteriyoruz” dedi.

Avrupa Kayserililer Dernegi Genel Baskani Polat ise Büyüksehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olacak bir etkinlige imza attiginin altini çizerek, “Kayseri’ye yapilan hizmet ortadayken biz gurbetçileri unutmamaniz ve böyle bir etkinlik düzenlemeniz takdire sayan. Size çok tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Sicak ve samimi bir ortamda gerçeklesen sohbetin ardindan, nazik ziyaretleri için Polat ve beraberindeki heyete tesekkür eden Baskan Büyükkiliç, misafirleriyle günün anisina hatira fotografi çektirdi. Ziyarette Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Hamdi Elcuman ve daire baskanlari da hazir bulundu.

Avrupa’daki Türkler Kayseri bulusmasi dolu dolu sürüyor

Kadim kent Kayseri’nin sahip oldugu tarihi ve dogal zenginlikleri tüm dünyaya tanitmak için önemli girisimlerde bulunan Dr. Memduh Büyükkiliç yönetimdeki Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Avrupa’da yasayan gurbetçi

vatandaslari da unutmayarak 13-31 Temmuz Avrupa’daki Türkler Kayseri Bulusmasi etkinligi çerçevesinde gurbetçi vatandaslari Kayseri’de bulusturdu. 31 Temmuz’a kadar sürecek etkinlik çerçevesinde vatandaslar ünlü sanatçilarin sahne aldigi konserlerle müzik ziyafeti yasarken, birçok etkinlik ve faaliyete de katilma firsati yakaladi. Etkinlikler, Koramaz Vadisi gezisi, Incesu gezisi, Kültür Yolu gezisi ve Kültepe Kanis Karum gezileri ile sürerken, mehteran gösterileri, çocuk tiyatrolari, yarismalar, spor etkinlikleri, dinletiler, söylesiler gibi faaliyetler de vatandaslarla bulusuyor.
Kaynak: İHA