Baskan Böcek Açiklamasi 'Antalya Lisesini Yasatmak Mecburiyetindeyiz'

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Antalya Lisesinin Olgunlasma Enstitüsü’ne tahsisiyle ilgili olarak “Sehrimizin hafizasinda yer alan 124 yillik koskoca bir tarihi hiç kimse yok sayamaz. Antalya Lisesini yasatmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Baskan Böcek Açiklamasi 'Antalya Lisesini Yasatmak Mecburiyetindeyiz'
124 yillik Antalya Lisesinin Olgunlasma Enstitüsü’ne tahsisiyle ilgili tepkiler sürüyor. Antalya Lisesi ve Mezunlari Vakfina bir destek de Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’ten geldi. 1898 yilinda egitim-ögrenime açilan Antalya Lisesinin kentin en seçkin okullarindan biri oldugunu söyleyen Baskan Böcek, “Sehrimizin hafizasinda yer alan 124 yillik koskoca bir tarihi hiç kimse yok sayamaz. Bugün burada aramizda bulunan çok kiymetli Antalya Lisesi mezunu arkadaslarimiz var. Türkiye’ye yön vermis baskanlar, doktorlar, siyasilerimiz ve sanatçilarimiz var. Antalya’nin ilk Belediye Baskani Avni Tolunay’in da mezun oldugu, Bekir Kumbul’un ve diger belediye baskani arkadaslarimizin da mezun oldugu okul burasi. Genel Baskanlarimizdan Deniz Baykal olmak üzere doktorundan mühendisine ve Türkiye’yi yöneten birçok insanlarin mezun oldugu bir okul burasi” dedi.



“Antalya Lisesini yasatmak mecburiyetindeyiz”

Basarilariyla adeta destan yazmis bir lisenin Olgunlasma Enstitüsü’ne verilmesine büyüksehir belediye baskani olarak karsi oldugunu dile getiren Böcek, “Antalya Lisesi, Antalya Liselilerin ve tüm Antalyalilarin ortak malidir. Antalya Lisesini adiyla, saniyla, namiyla, tarihiyle kent hafizasini yasatmak mecburiyetindeyiz. Antalya Lisesi, Antalya Lisesinde kalmalidir. Bu anlamda destek veren bütün dernek baskanlarima, vakif baskanina herkese, emegi geçen, burada bulunan bütün dostlarima da tesekkür ediyor, sükranlarimi sunuyorum. Insallah Antalya Lisemiz hiçbir zaman degisiklige ugramadan hepimizin olacaktir” diye konustu.

Baskan Böcek açiklamasinin ardindan ani defterini imzalayarak, Antalya Büyüksehir Belediyesi Kent Tarihi Tanitim Dairesi Baskanliginin katkilariyla düzenlenen “Antalya’da Bir Egitim Hikayesi” isimli sergiyi gezdi.
Kaynak: İHA