Bakan Özer, Özel Egitim Ve Rehabilitasyon Merkezleri Dernek Ve Federasyon Baskanlarini Kabul Etti

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, özel gereksinimli bireylerin egitim aldigi merkezlerin bagli bulundugu dernek ve federasyon baskanlariyla bir araya geldi.

Bakan Özer, Özel Egitim Ve Rehabilitasyon Merkezleri Dernek Ve Federasyon Baskanlarini Kabul Etti
Milli Egitim Bakanligi Tevfik Ileri Salonu’nda gerçeklesen toplantida konusan Bakan Özer, özel gereksinimli bireylerin daha iyi bir egitim almalarini saglamak amaciyla kurum ve kuruluslarla is birligi içinde olduklarini kaydederek, "Özel egitime ihtiyaci olan, rehabilitasyona ihtiyaci olan çocuklarimizin nasil daha nitelikli egitim almasini saglayabiliriz, bunun derdindeyiz. Bakanlik olarak hem Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügümüz hem de Özel Ögretim Kurumlari Genel Müdürlügümüz sizlerle yogun istisare halinde çalisiyor. Biz de arkadaslarimizin sizlerle yapmis oldugu toplantilar sonucundaki raporlari degerlendirerek süreçleri nasil iyilestirebiliriz, çalisma kosullarini nasil daha iyi hale getirebiliriz bunun gayreti içindeyiz" ifadelerini kullandi.

Özel egitim ve rehabilitasyon merkezlerinin kosullarinin iyilestirilmesiyle ilgili uzun zamandir bir çalisma yürüttüklerini belirten Özer, "Özellikle birden fazla engeli olan çocuklarimizin daha fazla ders saatiyle süreçlerde egitim almasi çok kiymetli. Sizlerden gelen ve bizim de gerekliligine inandigimiz talepleri degerlendirerek, insallah sizlerin kosullarini çok daha iyi hale getirmek için elimizden gelen her türlü destegi verecegiz" diye konustu.



“Karar alma süreçlerinde sonuç aldigimizi görüyoruz”

Özel egitim ve rehabilitasyon merkezlerinin temsilcileri de yapilan istisareler sonrasi Bakanligin çok hizli hareket ettigini vurgulayarak, "Meslek liseleri, okul öncesi egitimin yayginlastirilmasi ve özel egitim basta olmak üzere birçok alana el attiniz. Özellikle egitim hizmetleri konusundaki istisarelerimizin aninda karsilik buldugunu görüyor, çok hizli karar alma süreçlerinde sonuç aldigimizi görüyoruz" dedi.

Toplantida özel gereksinimli bireylerin egitim aldigi merkezlerde çocuklarin daha nitelikli egitim almalarini saglamak amaciyla görüs alisverisinde bulunuldu. Toplantiya Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz, Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Varin Numanoglu, Özel Ögretim Kurumlari Genel Müdürü Ömer Inan ile 17 özel egitim ve rehabilitasyon merkezinin bagli bulundugu dernek ve federasyon temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA