Arkeopark'ta Çaglar Öncesine Yolculuk

Bursa Büyüksehir Belediyesi, 8500 yillik geçmisi olan Arkeopark’ta bulusturdugu tarih meraklilarina ‘Hitit çivi yazisi ve Gordion mozaik yapiminin ardindan’ simdi de tarih öncesi yöntemlerle bitki lifleriyle ip yapim deneyimi yasatti.

Arkeopark'ta Çaglar Öncesine Yolculuk
Sosyal ve kültürel etkinliklerini hiz kesmeden sürdüren Bursa Büyüksehir Belediyesi, tarih meraklilarina zamanda yolculuk yaptirmaya devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi Kültür Sube Müdürlügü bünyesinde arkeoloji bilincinin olusturulmasi ve uygulamali saha çalismalarinin yapilmasi amaciyla kurulan Arkeoloji Kulübü, 8500 yillik geçmisi bulunan Arkeopark’ta çesitli atölye çalismalari düzenliyor. Geçtigimiz aylarda yapilan Hitit çivi yazisini ve Gordion mozaiklerini uygulamali olarak tarih meraklilarina ögreten Arkeoloji Kulübü, simdi de tarih öncesi yöntemlerle bitki lifleriyle ip yapim deneyimini tarih severlere yasatti. Uygun agaçlardan seçilen dallarin kabuklarini liflerine zarar vermeden çikaran tarih meraklilari, ince seritler halinde ayirdiklari lifleri kaynatip kuruttuktan sonra örerek ip haline getirdi.

Büyüksehir Belediyesi Arkeologu Volkan Karaca, Arkeopark’ta atölyelerin yil boyunca devam edecegini söyledi.

Ayda iki üç tane program düzenlediklerini belirten Karaca, ilginin çok iyi oldugunu belirterek, tüm arkeoloji meraklilarini çalismalara davet etti.

Bitki lifleriyle ip yapim atölyesine katilan gençler, Arkeoloji Kulübü’nün gerçeklestirdigi faaliyetlere keyifle istirak ettiklerini belirterek, tüm arkeoloji meraklilarini etkinliklere katilmaya davet etti.
Kaynak: İHA