'Anadoluyuz Biz' Projesiyle Erzurum'u Gezdiler

Ordulu 40 genç, GSB’nin ‘Anadoluyuz Biz’ projesiyle Erzurum’un konugu oldu. Ordulu ögrenciler, Dadaslar Diyarinda dolu dolu 5 gün geçirdi. Ordulu gençler Erzurum’un tarihi ve turistik yerlerini karis karis gezdi.

'Anadoluyuz Biz' Projesiyle Erzurum'u Gezdiler
‘Anadoluyuz Biz’ projesi çerçevesinde Ordu’dan gelen ögrenciler, Erzurum’daki tarihi ve turistik mekânlari gezme imkâni bulacaklar.

Gençlik ve Spor Bakanliginin destekleriyle Erzurum’un konugu olan Ordulu gençler, Erzurum GSIM Yurtlarinda konaklayarak sehrin tarihi, kültür ve turistik yerleri ile spor tesislerini gezerek, Dadaslar Diyarini tanima sansi buldu.

Gençlik ve Spor Bakanligi Egitim Arastirma ve Koordinasyon Genel Müdür Yardimcisi Erkan Samiloglu ile Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk ve Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürü Zülküf Yilmaz da Ordu’dan gelen gençleri yalniz birakmadi. Ordu’dan gelen Mehmet Macit ve Yakutiye Gençlik Merkezi’nden Ahmet Efe Ordulu geçlere Erzurum turu yaptirarak sehri tanima imkani sagladi.

Sakin kentte selale coskusu yasadilar

Gençlik ve Spor Bakanliginin destekleriyle Erzurum’a gelen ve 40 ögrenciden olusan grup Erzurum’un turizm yerlerinden biri olan Uzundere’yi ziyaret etti. Dünyanin en yüksek selalerinden biri olan Tortum Selalesi ihtisamiyla Ordulu gençleri mest etti.

‘Sakin Kent’ ödüllü Uzundere’de güzel vakitler geçiren Ordulu gençler, cam teras heyecanini da yasadi. Uzundere Gençlik Merkezi ve esnaf ziyareti de yasayan Ordulu gençler Uzundere’de unutulmaz anlar yasadi.

Sehitlik ve Nenehatun kabrini ziyaret

Ordulu Gençler Erzurum gezisinde Abdurrahmangazi Türbesi, Nenehatun Kabrini ziyaret, Sehitlik Ziyareti ve Tabyalari da gezdiler. Ögrenciler Çifte Minareli Medrese, Ulu Camii, Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler, Yakutiye Medresesi gibi tarihi yerleri de gezmeyi ihmal etmedi.

ETÜ Rektörü Çakmak ödüllendirdi

Ordulu gençlerin Erzurum’daki durak yerlerinden biri de Erzurum Teknik Üniversitesi oldu. Gençleri agirlayan ve kendilerine hediye veren ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, gençleri Erzurum’da ögrenim görmeye de davet etti. Ziyaretten Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk de yer aldi.

Bakan Kasapoglu’na tesekkür ettiler

Ülkemizin dogusuyla, batisiyla, kuzeyiyle, güneyi ile var olan kardeslik baglarinin güçlendirilmesi, farkli illerde yasayan ögrencilerimizin daha önce hiç gitmedikleri sehirlerde farkli kültürleri, tarihi ve dogal güzellikleri görüp tanimasi, sosyal barisa, kardeslik ve huzura katki sunulmasi, kültürel degerlerin yani sira ortak degerlerin paylasilmasinin hedeflendigi ‘Anadoluyuz Biz’ projesi ile Erzurum’u gezen Ordulu ögrenciler, Dadaslar diyarina hayran kaldi.

Gençler Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’na destekleri için tesekkür ederek, “Bakanimiz sayesinde gezmedigimiz, görmedigimiz yerleri görüyoruz” seklinde konustular.

Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk de, ‘Anadoluyuz Biz’ projesi kapmasinda Ordu’dan gelen ögrencileri cesaretin, mertligin ve dürüstlügün abidesi olan Erzurum’da agirlamaktan mutluluk duyduklarini söyledi.

Kaynak: İHA