Altinordu'da 30 Yillik Yagmur Suyu Hatti Sil Bastan Yenileniyor

Ordu Büyüksehir Belediyesi, Altinordu ilçesinde Sahincili, Yenimahalle ve Sirinevler Mahallelerinde su baskinlarina neden olan Findik Yatagi Deresi’nde son etap çalismalarina basladi.

Altinordu'da 30 Yillik Yagmur Suyu Hatti Sil Bastan Yenileniyor
Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlari ile Altinordu ilçesi Sahincili, Yeni Mahalle ve Sirineveler Mahallelerinden geçerek Civil Irmagi’na dökülen Findik Deresi yataginda son etap çalismalarina basladi.

Sirinevler Mahallesi’nde baslatilan çalismalarla 30 yil önce yapilan ve islevini yitirmis olan 450 metre uzunlugundaki yagmur suyu hatti, Turgut Özal Bulvarina kadar sil bastan 2 metreye 2 metre boyundaki dev bakslar ile yenilenecek.

Sahincili Mahallesi’nin üst kotlarinda yer alan Findik Yatagi Deresi’nin yükünü hafifletmek için daha önce kapali olan dereyi açan ve büz çalismasi yapan Fen Isleri Dairesi Baskanligi ekipleri, hat üzerinde bulunan ve islevini yitirmis olan kapali bakslari 2 metreye 2 metre boyundaki dev bakslar ile sil bastan yenilemek için çalisma baslatti.

450 metrelik hat sil bastan yenileniyor

Altinordu ilçesi Findik Deresi Yatagi’nin Civil Irmagi’na baglayan bölümünde çalismalarin basladigin belirten Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Senelerdir devam eden bir çileye son veriyoruz. Insallah çalismalar tamamlandiginda bölgede daha böyle bir sorun yasanmamis olacak” dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler söyle konustu:

“Ordu Büyüksehir Belediyesi olarak 19 ilçemizde altyapi yatirimlarina hiz kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsam da daha önce birçok çalisma yaptigimiz, Altinordu ilçesi Sahincili, Yeni Mahalle ve Sirineveler Mahallelerinden geçerek Civil Irmagi’na dökülen Findik Deresi yataginda son etap çalismalar basladik. Toplam 450 metre uzunlugunda olan ve 30 yil önce yapilan yagmur suyu hatlarini modern altyapiya kavusturuyoruz. Findik Deresi Yatagini 2x2 ebatlarinda dev bakslar ile Civil Irmagi’na baglayarak mahallenin yasadigi su baskinlarinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Fen Isleri Dairesi tarafindan yürütülen çalismalarin kisa sürede bitirilmesi hedefleniyor. Ben hem ilimize hem ilçemize hem de mahalle sakinlerimize hayirli olmasini temenni ediyorum.”

Findik Yatagi Deresi güzergahi boyunca menfez ebatlarinin daha önce yapilan çalisma ile büyütülerek keskin dönüslerin ortadan kaldirildigini ifade eden Baskan Güler, “Daha önce yaptigimiz çalisma ile 400’lük büzleri 1.200’lük büzlerle degistirmistik. Böylelikle tikali ve yetersiz olan eski büzleri ortadan kaldirmis, yeni ve ihtiyaci karsilayacak büyük büzlerle soruna nester vurmustuk. Bugün basladigimiz çalisma ile bunu tamamlayarak geçmis yillarda yasadigimiz taskin riskini ortadan kaldirmis olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA