Akdeniz Belediyesi Etüt Merkezinden Tercih Yapacak Gençlere Destek

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesince, üniversite sinavindan sonra tercih heyecani yasayan ögrenciler için ücretsiz danismanlik hizmeti veriliyor.

Akdeniz Belediyesi Etüt Merkezinden Tercih Yapacak Gençlere Destek
Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) tercih islemleri bugün basliyor. Adaylar tercihlerini, 27 Temmuz ile 5 Agustos tarihleri arasinda yapabilecek. Akdeniz Belediyesinin, üniversiteye hazirlanan gençlere ücretsiz hazirlik kurslari verdigi Metropol gökdelen binasi 29’uncu katinda bulunan Etüt Merkezi, üniversite giris sinavindan sonra bu kez de tercih sürecine giren ögrenciler için hizmet veriyor. Etüt merkezinde, alaninda uzman rehber ögretmenlerin gözetiminde gelecegini ve meslegini belirleyecek tercihleri için ögrencilere yüz yüze görüserek destek sunuluyor.

Merkez, 27 Temmuz- 5 Agustos arasi hizmet verecek

Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügüne bagli Etüt Merkezi, üniversite sinavina girip ardindan bölüm ve meslek tercihi yapmak isteyen ögrencilere 27 Temmuz ila 5 Agustos 2022 tarihleri arasinda, 08.00-17.00 saatleri arasinda hizmet verecek. Ögrenciler, merkezin ’0552 769 0801’ numarali telefonunu arayip daha ayrintili bilgi alabilecekler.

Öte yandan Akdeniz Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü de uzman psikolog tarafindan ücretsiz sunulan, ilkokul yasina gelen çocuklarin egitim-ögretim ortamina hazir olup olmadigini ölçen Metropolitan Okul Olgunlugu Testini, ailelerin hizmetine yeniden sundu.

Çocugunuz okula hazir mi?

Ilkokul birinci sinifina baslayacak çocuklarin, okula hazir olup olmadiklarini ölçmek, çocuklarin güçlendirilmesi gereken alanlari belirleyerek onlari desteklemek, egitim-ögretim hayatlarina iyi bir baslangiç yapmalarini saglamak amaciyla Uzman Psikolog ve Psikolojik Danisman tarafindan uygulanan ücretsiz Metropolitan Okul Olgunlugu Testi için veliler, Akdeniz Belediyesine basvurabilecek. Dileyen ebeveynler daha ayrintili bilgi almak için, ’0552 768 88 88’ numarali telefonu arayabilecekler.
Kaynak: İHA