Agri'da Yaya Geçidinden Geçen Yasli Adam Otomobil Çarpmasi Sonucu Hayatini Kaybetti

Agri’da yaya geçidi üzerinden karsidan karsiya geçmek isteyen 72 yasindaki Mehmet Ali Demirtas’a hizla gelen otomobil çarpti. Kaza sonucu yasli adam olay yerinde hayatini kaybederken sürücü serbest kaldi. Sürücünün serbest birakilmasina isyan eden yasli adamin acili oglu, "Sahis 30 km hizla gelmesi gerekirken 140 km hizla geliyor. Bu da bir cinayettir. Tek istegimiz adalet yerini bulsun. Insanlarin hayati bu kadar ucuz olmasin" dedi.

Agri'da Yaya Geçidinden Geçen Yasli Adam Otomobil Çarpmasi Sonucu Hayatini Kaybetti


Kaza, Agri’da Kurban Bayrami arifesinde öglen saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, minibüsten inen 72 yasindaki Mehmet Ali Demirtas, yaya geçidi üzerinden karsidan karsiya geçmek istedi. Demirtas, yola çiktigi anda kendisine dogru hizla gelen Mehdi Bayat idaresindeki otomobilin çarpmasi sonucu metrelerce savruldu. Korkunç kazada Mehmet Demirtas olay yerinde hayatini kaybederken sürücü Mehdi Bayat olay yerinden kaçti. Polis ekiplerince gözaltina alinan süpheli Mehdi Bayat, çikarildigi hakimlikçe serbest birakildi. Yasli adamin ailesi, sürücü Mehdi Bayat’in serbest birakilmasi kararina isyan etti.

"Tek istegimiz, adalet yerini bulsun"

Hayatini kaybeden Mehmet Ali Demirtas’in Istanbul’da yasayan oglu Zeki Demirtas, "140 km hizla babama vuruyor. 1 saat bile ceza almadan yalan ifade vererek çikiyor. Ne kanunlari takiyor ne de baska bir seyi. Elini kolunu sallayarak geziyor. Babam karsidan karsiya yaya yolundan geçiyor. Yaya yolunun ilerisinde okul da var. Kirmizi isiklar da var. Sahis 30 km hizla gelmesi gerekirken 140 km hizla geliyor. Bu da bir cinayettir. Suan biz magduruz. Tek istegimiz adalet yerini bulsun. Insanlarin hayati bu kadar ucuz olmasin. Sahis babama çarptiktan sonra gidiyor tekrar geri geliyor" dedi.



"Bayram bize zehir oldu"

Zeki Demirtas, "Acimiz büyük. Babam bizi ziyaret etmeye gelecekti, nasip olmadi. Gelemedi. Aci haberi bize geldi. Bayram bize zehir oldu. Bu kadar hizli ve bilinçsizce kimse araba kullanmasin. Babama çarpan adam suçludur. Sesimi duyanlarin içi acisin, babami kendi babalari olarak görsünler. Benim canim aciyor" diye konustu.

Kaynak: İHA