(ÖZEL) Dükkânini Adeta Müzeye Çevirdi

Uzun yillardir antikacilik ve koleksiyonculuk yapan 56 yasindaki Bayram Çaglayan, içerisinde binlerce eski esya bulunan Eskisehir’in tarihi Odunpazari bölgesindeki dükkânini adeta müzeye çevirdi.

(ÖZEL) Dükkânini Adeta Müzeye Çevirdi
Yasaminin büyük bölümünü antikacilik yaparak geçiren Çaglayan, 3 yildir Eskisehir’de yasiyor. Kentte yasadigi süre boyunca antika ve koleksiyon degeri bulunan esyalari toplayan Çaglayan, tarihi Odunpazari bölgesinde bulunan dükkâninda bu esyalari sergiliyor. Ev tasarimina sahip olan dükkânin her odasini farkli dönemlerden esyalarla düzenleyen Çaglayan’in koleksiyonunda, 1850’li yillardan 1990’li yillara kadar binlerce dönemsel izler tasiyan parçalar yer aliyor. Özellikle Iç Anadolu Bölgesi ve Eskisehir’in kültürüne ait esyalari sergileyen Çaglayan, dükkânini bölgenin tarihi dokusuyla birlestirerek adeta müzeye çevirdi.

“Türkiye’nin her yerinden geliyorlar”

Dükkânini ziyaret eden herkesin geçmisinden bir parça bulmasini saglamayi amaçladigini belirten Bayram Çaglayan, “Odunpazari’nin tarih olarak çok farkli bir konumu var. Tarihsel olarak ve yasantisal konumunu da bildigim için bir inceleme yaptim. Gerekli çalismalar yapilmis, ancak ben kültürel olarak eksik gördüm. Bu evi kiralayarak eskisine uygun bir sekilde kendimce bir yer yaptim. Eskisehir ve civar illerin yasanmislikla ilgili her sey var. 1850 yilindan, günümüzden 20-30 yil öncesine kadar tamamen esyalar mevcut. Normal bir müzeye gittiginiz zaman kendi sinifinda olan malzemeleri koyarlar. Buraya Türkiye’nin her yerinden geliyorlar ve kendisinden bir seyler bulsun veya hissetsin diye böyle bir ortam yaptik. Burada; oya yazmalar, eski malzemeler, kullanilmis ürünler ve hepsinin farkli hikâyeleri var” dedi.

Kaynak: İHA