Trafik Kazasinda Kizi Ve Damadini Kaybeden Babadan Ankara Büyüksehir Belediyesi'nin Uygulamasina Sitem

Kurban Bayrami’nin birinci günü Ankara-Nigde Otoyolu’nda meydana gelen trafik kazasinda kizini ve damadini kaybeden gazi Murat Kiraz, cenazelerin defni için Ankara Büyüksehir Belediyesi ile iletisime geçtiklerini ancak bazi uygulamalar sunularak Baglum Mezarligi’na defin yapilamayacagi cevabini aldiklarini söyledi. Kiraz, Büyüksehir Belediyesi’ne tepki göstererek, "Gazilik falan çok önemli degil onlar için" dedi.

Trafik Kazasinda Kizi Ve Damadini Kaybeden Babadan Ankara Büyüksehir Belediyesi'nin Uygulamasina Sitem
Ankara’da yasayan mühendis Ibrahim Köktas (33), esi Rumeysa Erva Köktas (23) ve kizlari Ayse Sena Köktas (2), Kurban Bayrami’nin birinci günü bayram ziyareti için Ankara’dan İçel’e dogru yola çikti. Ankara-Nigde Otoyolu’nda Bekir C. yönetimindeki 06 DM 408 plakali lüks araç, Köktas ailesinin bulundugu araca hizla arkadan çarpti. Kazada baba Ibrahim Köktas olay yerinde, anne Rumeysa Erva Köktas ise kaldirildigi Kirsehir Devlet Hastanesi’nde hayatini kaybetti. Gece saatlerinde cenazeler Ankara’nin Keçiören ilçesine bagli Baglum semtine getirildi.

Çiftin kazada agir yaralanan 2 yasindaki kizlari Ayse Sena Köktas ise Ankara Sehir Hastanesi’ne sevk edilerek yogun bakima alindi.

Cenazelerin defni için Ankara Büyüksehir Belediyesi ile iletisime geçen Köktas ailesinin yakinlari, çiftin ‘Baglum nüfusuna kayitli olmasi, daha önce mezarliga birinci derece yakinlarinin defnedilmesi veya Baglum’da 10 yildir ikamet ediyor olmasi’ sartlarini tasimadigindan dolayi vasiyetleri olan Baglum Mezarligi’na defnedilemeyecegi cevabini aldi. Defin için saatlerce bekleyen Köktas çiftinin cenazeleri, komsularinin Baglum Mezarligi’ndan satin aldigi yeri tahsis etmesiyle defnedilebildi.

“Allah razi olsun, bir komsumuz daha önce kendisine aldigi yeri kizima verdi ve defin olundu”

Konu hakkinda açiklamalarda bulunan Rumeysa Erva Köktas’in babasi gazi Murat Kiraz, uygulamadan dolayi Ankara Büyüksehir Belediyesi’ne sitemde bulundu. Cenazelerin uygulamadan dolayi bir süre mezarlikta bekledigini belirten Kiraz, sunlari söyledi:

“Kizim ve damadimi bayramin ilk günü Ankara-Nigde Otoyolu’nda araçlarina arkadan çarpilmasindan mütevellit kaybettik. Kendilerinin de vasiyetleri vardi, ’Bizi Baglum’a, Abdulhakim Arvasi Hazretleri’nin yanina gömün’ diye. Fakat ne hikmetse defin olunmasina izin verilmedi belediyenin aldigi karar ile. Yok 10 sene ikamet sarti. Parayla satin alalim dedik, onu da vermediler. Allah razi olsun bir komsumuz daha önce kendisine aldigi yeri kizima verdi ve defin olundu. Gazi oldugumuzu söyledik, yok dediler. Annem babam da orada, ona ragmen kabul etmediler. Götürün buradan dediler. Gazilik falan çok önemli degil onlar için. Öyle anladim yani. O zaman Baglum’dan kimse ev de almayacak, çünkü oraya defin olmuyor. Çok garip bir uygulama baslamis. Yavrularimi orada 2-3 saatten fazla beklettik. Baskasi böyle bir sey yasamasin. Nereye defnedilmek istiyorsa oraya defnedilsin insanlar, zor bir sey degil bu.”

Öte yandan, kazada, Köktas çiftinin ölümüne, kizlarinin ise yaralanmasina neden olan Bekir C., asli kusurlu bulunmasina ragmen 6 gün serbest gezdi. Ardindan Ihlas Haber Ajansi’nin konuyu takibi üzerine Bekir C., ’taksirle birden fazla kisinin ölümüne ve yaralanmasina neden olma’ suçundan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimligine sevk edildi. Süpheli Bekir C., Sereflikoçhisar Sulh Ceza Hakimligince tutuklandi.
Kaynak: İHA