Bahamalar'da Denize 113 Metreküpten Fazla Petrol Sizintisi Yasandi

Karayipler’deki takimada ülkesi Bahamalar’da bir tankerden denize 30 bin galon (113,56 metreküp) petrol sizintisi oldugu bildirildi.

Bahamalar'da Denize 113 Metreküpten Fazla Petrol Sizintisi Yasandi
Bahamalar Basbakan Vekili Chester Cooper tarafindan yapilan açiklamaya göre Sun Oil adli sirketle anlasmali olan The Arabian adli tanker gemisinden George Town kasabasindaki Eski Donanma Üssü bölgesinde yakit bosaltma islemi yaptigi sirada denize petrol sizintisi gerçeklestigi belirtildi. Basbakan Vekili Cooper tankerden sizan petrolün 30 bin galon (113,56 metreküp) oldugunu ifade ederken yakitin Great Exuma Adasi’ndaki bir koyda biriktigini söyledi.



Yasanan olay sebebiyle ilgili bakanla görüstügünü belirten Cooper, sorunun çözümü için hükümetin tüm birimlerinin görevlendirilmesini tavsiye ettigini açiklarken görevlilerin sorunu en kisa sürede çözecegini belirtti.

Basbakan Vekili Cooper ayrica tanker gemisinin anlasmali oldugu Sun Oil petrol sirketi yetkilileri ile de iletisime geçtiklerini ve sirketin konuyla ilgilendigini ifade etti.

Takimada ülkesi olan Bahamalar’daki Great Exuma Adasi, beyaz kumlu plajlari ve açik mavi deniziyle ünlü bir turizm bölgesidir.
Kaynak: İHA